Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 13. travnja 2024.

Jadran nije uspio

U posljednjoj utakmici drugog i zadnjeg turnira Premier lige, poretka od 1. do 5. mjesta, u Splitu je Novi Beograd bio izrazito uvjerljiv i jednostavno bolji od našeg prvaka, splitskog Jadrana. Ovime je momčad Novog Beograda osvojila za njih drugi put pobjednički pokal Premier lige.

Momčad iz glavnog grada Srbije je u svakom pogledu bio bolji sastav svih 32 minute. Od obrane koja je u potpunosti ‘zakočila’ napad jadranaša, s puno bloka, izvanrednom pokretljivošću. U napadu Novog Beograda je ‘sijevalo’ sa svih strana, ali ponajviše iz desnice jednog igrača koji je odigrao (opet) sjajnu utakmicu. Alvaro Granados je postigao čak 7 golova, od toga 2 samo iz peterca. Jedan je bio tzv. laki pogodak, odnosno iz protunapada, a 4 neuhvatljivo s vanjske pozicije. Nije baš u svakoj situaciji bio ni najbolje ‘pokriven’, ali bez potrebe za traženjem opravdanja, ipak govorimo o igraču koji je danas jedan od sigurno najboljih na svijetu, te ga nije baš jednostavno zaustaviti. Nimalo! Jadran je uspio samo u početku jednom izjednačiti (1:1) i to je bilo to. Sve je ostalo bilo na strani suparnika. Momčad Novog Beograda je uostalom već pred kraj prve četvrtine povela 4:1, pa onda početkom druge dionice 6:2, da bi sredinom treće četvrtine, nakon ‘žabice’ Filipa Filipovića, Novi Beograd poveo 10:5 i tog trenutka praktički osigurao pobjedu.Jadranu baš ništa nije polazilo za rukom. Uostalom, ako navedemo da je Splićanima realizacija igrača više bila tek 2-13 ili da su primili čak 15 golova, možda smo i dosta naveli.

Ovime je završena i još jedna, ukupno 16. sezona Premier lige. U utakmici koja je prethodila srazu Jadrana i Novog Beograda, sastav Jadrana iz Herceg Novog je svladao Crvenu zvezdu 15:9.

Pozicija Klub