Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 18. listopada 2023.

Jadran nije uspio u Budimpešti

U 3. kolu C skupine Lige prvaka, hrvatski je prvak prvi put poražen. U Budimpešti je bolji bio Ferencvaros 13:11. S tim da je u najvećoj mjeri odlučujuća bila treća četvrtina koju su domaćini dobili 6:2, te nakon 5:4 u poluvremenu otišli na 11:6. Pet golova zaostajati u utakmici protiv Mađara, bio to klub ili reprezentacija, još samo četvrtinu do kraja, jako se rijetko nadoknađuje. Doduše, pred kraj utakmice se čak ukazala i takva mogućnost.

Foto:Zsombor GercsóMareljini su učenici odigrali puno bolje u zadnjih 8 minuta, te su minutu i 45 sekundi do kraja imali kolosalnu priliku stići na samo gol razlike. Naime, pri 12:10 za Ferencvaros, u kontri Jadrana, Duje Pejković se našao sam na 3-4 metra ispred vratara Some Vogela koji je uspio obraniti. Da je to Duje pogodio, s 12:11 bi se uvukla silna nervoza koja je ionako već bila primjetna kod zeleno-bijelih. Ovako, na drugoj je strani Denes Varga na način kako to samo majstor zna, pogodio za 13:10. Minutu i pol do kraja, završetak priče. Pokušao je još Jadran dodatno ublažiti poraz, završiti utakmicu s minus 1 jer svaki pogodak u ukupnoj gol-razlici može biti važan, ali nisu uspjeli.

Foto: Zsombor GercsóNaveli smo, treća četvrtina je ‘pokopala’ šanse jadranaša za uspjehom, boljim rezultatom u Budimpešti. U toj četvrtini je mađarski prvak imao realizaciju igrača više perfektnu, 5-5. Vratar Vogel je na drugoj strani ‘skidao’ svaku kap vode, a ne loptu. Do kraja utakmice je prikupio 15 obrana.

Izjave trenera:

Jure Marelja (Jadran):

– Teška, fizička utakmica nakon koje mogu čestitati Ferencvarosu jer su jednostavno bili bolji. Imali smo priliku u zadnjoj četvrtini, imali smo šanse, nismo ih iskoristili sve i ovo je rezultat toga.

Balazs Nyeki (Ferencvaros):
– Iskreno, mislim da i nismo igrali baš jako dobro, ali tri boda su najbitnija. Posebno u jedno ovako teškoj utakmici i zato smo zbog pobjede sretni.

Foto:Zsombor Gercsó