Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 31. listopada 2023.

Jadran izgubio u Beogradu

Sjajna, ludo zanimljiva i neizvjesna utakmica s nekim raritetnim potezima, jedino što bi dakako bili puno zadovoljniji da je rezultat drukčiji.

Beogradska Crvena zvezda je u svom bazenu u 4. kolu C skupine Lige prvaka ostvarila prvu pobjedu, te se ispriječila jadranašima na putu k željenom cilju da već ove večeri osiguraju prolazak skupine i ulazak u drugi natjecanja.

U utakmici nema čega nije bilo. Pet golova našeg reprezentativca Harkova, ukupno čak 7 peteraca, rezultatski obrati i potez utakmice, gol kola, možda i sezone Mate Anića. Naime, vratar Jadrana koji je inače ubilježio 11 obrana je početkom zadnje četvrtine postigao gol (izjednačujući, za 9:9) opalivši sa svog gola odnosno mjesta, u velikom luku, ravno u praznu mrežu beogradskog sastava. Domaći vratar je puno previše isplivao naprijed, a Anić je to znao kazniti.Gol pogledajte ovdje

Srpska momčad u svojim redovima ima dvojicu teških, jako dobrih centara – nama vrlo dobro znanog Slovaka Lukasa Semana, te domaćeg Miloša Vukičevića. Oni su okupirali pozornost cijele obrane Jadrana, zarađivali isključenja odnosno igrača više u napadu. To je jedna od bitnih značajki. Iako, valja spomenuti da se Jadran u cijelosti dosta dobro branio s igračem manje (12 takvih situacija, 8 obrana čak). U prve dvije četvrtine još bolje (4 obrane od 5 situacija s čovjekom manje). No, suparnik ima i jaku vanjsku liniju, strpljiv napad, dobro izrađene akcije. Šteta što se u napadu jadranaša nije još netko malo više približio raspucanom Harkovu.

Domaćin je prvi poveo (2:0) i držao dugo vodstvo, do pred kraj druge četvrtine kada Jadran prvo poravnava (4:4 Fatović u bliži vratarev kut, s lijevog krila), a onda i prvi put dolazi u vodstvo (4:5 – Marinić Kragić iz peterca). Međutim, u samo jednoj minuti Zvezda preokreće i ponovo vodi, (6:5). Sredinom treće četvrtine, novi obrat. Sada slijede tri uzastopna gola Splićana za vodstvo Jadrana (8:6 – Đ. Radović, Harkov, Marinić Kragić).

No, ako je vodstvo brzo došlo, još je brže otišlo. Sada Beograđani u dvije minute ‘okreću’ na 9:8 u svoju korist i to je rezultat nakon treće dionice.

U zadnjoj četvrtini, izjednačena igra, puna obrata (10:9, pa 10:11 i zaključnih 12:11). Posljednji je gol postignut gotovo dvije i pol minute prije kraja, ali više niti jedna momčad nije uspjela zatresti mrežu.

IZJAVE TRENERA

Jure Marelja (Jadran):

– Utakmica je bila zanimljiva i lijepa za gledati, to sigurno, ali nisam zadovoljan našim rezultatom. Zato jer smo ovdje imali priliku već sada osigurati prolazak skupine, a ovako ćemo iz sljedeće dvije utakmice koje igramo doma, protiv Jadrana iz Herceg Novog i Ferencvarosa tražiti još minimalno jednu pobjedu.

Aleksandar Filipović (C. zvezda):

– Čestitam svojim igračima, kao i Jadranu. Jako smo dobro ‘snimili’ suparnika, a pobijedili smo zahvaljujući ‘našoj igri’. Kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme.