Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 5. prosinca 2023.

Jadran izgubio petercima od Ferencvarosa

Prvak Mađarske nastavlja niz nepobjedivosti, kako u Ligi prvaka, tako i u cijeloj ovoj sezoni. U Splitu im je bila 23. ovosezonska predstava i 23. pobjeda. Istina, ostvarena petercima, ali bilježi se i broji kao pobjeda. Jadranaši su pak nakon subote u Zadru i finala Hrvatskog kupa protiv Jug Adriatic osiguranja, izgubili i drugu utakmicu petercima. No, ovaj poraz ne ostavlja, baš nikakve posljedice.

U najavi smo naveli da neovisno rezultatu, Ferencvaros ostaje prvi, Jadran drugi u skupini C i kao takvi odlaze u drugi dio natjecanja Lige prvaka. Sve ostalo je manje bitno. Rezultat 16:16 nakon 32 minute sugerira poprilično kakav se vaterpolo igrao u poljudskom bazenu.

– Rezultat nije bio bitan, to je jasno, ali je bila dobra prilika gledateljima uživati u utakmici. Dobro, previše pogodaka smo primili, baš kao i Ferencvaros. Skoro pa revijalna utakmica. Nedostajalo je malo više natjecateljskog naboja, to stoji. Ne mogu biti nezadovoljan igrom jer je suparnik jedna od najboljih momčadi, ali sam jasno nezadovoljan konačnim ishodom, nezadovoljan sam porazom – bio je jasan nakon utakmice, Jure Marelja, trener hrvatskog prvaka.

Balazs Nyeki, trener Ferencvarosa koji je na tom mjestu prošlog ljeta zamijenio Zsolta Vargu, nakon susreta je izjavio.
– Očito je da nam obrana nije bila dobra. Vidljivo iz rezultata, primili smo čak 16 golova. To moramo popraviti, ali možemo biti sretni jer smo pobijedili petercima. Za mene je to vrlo bitno jer doprinosi iskustvu, samopouzdanju, kao i činjenicu da ovu polovicu sezone završavamo bez ijednog poraza.