hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 5. prosinca 2020.

Jadran izgubio i od moskovskog Dinama

Loše vijesti iz Sabadella. U 2. kolu kvalifikacijske skupine Eurokupa, moskovski Dinamo je pobijedio naš Jadran 12:11 i time je praktički splitski sastav eliminirao, udaljio od nada u osminu finala odnosno prolaska dalje.

Štošta toga nije u subotnje prijepodne pošlo dobro po jadranaše. Od tri peterca, dva su neiskorištena, loša realizacija igraća više (7-15), slabije reakcije vratara Podruga, a nije iskorištena ni činjenica da su u ruskom sastavu čak četvorica igrača dobila što treću osobnu ili pak isključene s pravom zamjene. Onaj četvrti istina samo 4 sekunde prije kraja (Magomaev), ali čak se i tada stvorila prilika za gol, no obranio je vratar Dinama, veteran Nikolaj Maksimov.

Utakmica je bila, s ruske strane vrlo gruba, svedena na tjelesnu snagu za koju smo spominjali da je odlika gotovo pa svih ruskih momčadi. Nerijetko njome nadoknađuju određene kvalitativne manjkavosti, a Jadran se u tomu nije najbolje snašao.

Do pred kraj druge četvrtine rezultat je cijelo vrijeme bio ‘u egalu’, s naizmjeničnim vodstvom jedne ili druge momčadi, da bi tada u samo minutu i pol Dinamo postigao tri uzastopna gola (Šein, Ekomazov i Jahaia) za vodstvo ruskog sastava 9:6.

U trećoj četvrtini još lošije vijesti, nakon što je Rustamov manje od dvije minute prije kraja te dionice pogodio za čak 10:6 prednost Dinama. Pa ipak, Jadran se ne predaje i budi se nada u mogući preokret, posebice što Dinamo ostaje bez sve više igrača. Burić, Stojanac, pa ponovo Burić iz peterca sekundu prije kraja treće četvrtine uspijevaju smanjiti na 10:9 za Moskovljane. Jadran je ponovo u igri!

Takva je bila pomisao, koju su poništili međutim sredinom zadnje četvrtine Magomaev i Jahaia za 12:9. Nova tri gola minusa, četiri minute prije kraja više nije bilo nadoknadivo,

Jadran posljednju utakmicu u Sabadellu igra u nedjelju, od 11.00 sati protiv Steaue iz Bukurešta.

U drugoj utakmici 2. kola u Sabadellu, istoimeni je domaćin svladao Steauu 11:9. i sa ovim rezultatom Jadran je ispao sa daljnjeg natjecanja.

Poredak: Sabadell 6, Dinamo 6, Jadran 0 i Steaua 0.

Izjava nakon utakmice:

Mile Smodlaka, trener Jadrana:

– Puno, previše pogrešaka i propuštenih prilika. Rusi su nas fizički, ali u smislu i grublje malo igre, ‘pregazili’. Mi smo falili dva peterca, puno igrača više, u zadnjoj sekundi imali loptu za remi, pogodili vratara… Primili smo i neke golove iz ‘odbijanaca’, ma u biti ponavljaju nam se stalno neke stvari već duže vrijeme. Ovo je kopija mnogih naših egal-utakmica u zadnje vrijeme. Nemamo tu mirnoću, koncentraciju za privesti utakmicu kraju, za svladati suparnika, ‘prelomiti’. To je onaj zadnji korak, možda malen, ali je daleko najteži.