Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Challenger Cup / 22. listopada 2023.

Jadran i Mladost prošli dalje!

Oba hrvatska kluba, splitski Jadran i zagrebačka Mladost prošle su u daljnji tijek natjecanja na novosadskom turniru A skupine Challenger kupa za žene. I to u kakvim dramatičnim okolnostima…

Što se Splićanki tiče tu nije bilo prevelike neizvjesnosti. Jadranašice su pobjedom završile svoje nastupe u Novom Sadu. U posljednjem im kolu ipak i nije bilo odveć teško pobijediti najslabiji sastav, turski ODTU, (26:10). Samo su se u prvoj četvrtini Turkinje uspjele suprotstaviti našim doprvakinjama, budući da je prva dionica završila 4:4. U sljedeće tri je već slijedila kanonada po turskom golu, a u tomu je najuvjerljivija bila Jelena Butić koja je postigla 8 golova.

Zadnju utakmicu na turniru su igrale Vojvodina i Mladost. Novosađanke su imale 9 bodova, koliko i Jadran, a Mladost 6 bodova. Zagrepčankama je dakle nužno trebala pobjeda za jedno od prva dva mjesta koja vode dalje, ali opet ne baš i bilo kakva pobjeda. Valjalo je voditi brigu i o gol-razlici. Naime, u slučaju bodovne izjednačenosti tri sastava, poredak je stvarala gol-razlika iz međusobnih susreta ovih triju sastava.

Jadran je tu stajao vrlo dobro (+4) – poraz od Vojvodine 13:12 i visoka pobjeda nad Mladosti 17:12.

Vojvodina je bila u plusu (+1) – pobjeda nad Jadranom, ali Mladost u minusu (-5) – poraz od Jadrana.

Žabice su furiozno krenule i povele 4:0, ali već do sredine druge četvrtine su domaće poravnale na 5:5. Ipak, mladostašice ponovo vraćaju prednost, vode s gol do dva razlike, da bi Vojvodina još samo minutu i pol prije kraja ima za njih povoljan rezultat, 11:11. Tada u sjajnoj završnici naše prvakinje postižu čak tri uzastopna gola, posljednji 20 sekundi do kraja za 14:11. Time su ukupno gol-razliku u međusobnim susretima smanjile na minus 2, ali toliko je isto u tom trenutku imala i Vojvodina. Mladost je ipak sada bila u prednosti jer se u tom slučaju gleda međusobni dvoboj Mladost – Vojvodina. Problem je samo bio što su Novosađanke imale zadnji napad na utakmici, 4 sekunde prije kraja je i isključena Iva Rožić, ali Žabice su se ipak uspjele obraniti i plasirati u daljnji tijek natjecanja Challenger kupa!