Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 25. rujna 2023.

Izložba slika Ratka Rudića

Cijela javnost, a napose sportska, vaterpolska poznaje Ratka Rudića s bazena. „Maestro s klupe”, najtrofejniji vaterpolski trener na svijetu, drugi najtrofejniji izbornik na planetu u konkurenciji svih loptačkih sportova, desetljećima je opčinjavao svojim trenerskim genom. O tom dijelu života, karijere Ratka Rudića, člana Kuće slavnih vodenih sportova u Fort Lauderdaleu zna se praktički sve.

Manji dio ljudi, samo oni njemu najbliži, znali su međutim da je cijelo vrijeme Rudić uz predanost sportu, odnosno vaterpolu, imao i još jednu ljubav, strast. Slikarstvo! Sada je došao trenutak da svoje radove podijeli odnosno podari na uvid najširoj javnosti.

Naime, u utorak, 26. rujna u zagrebačkog Galeriji Kranjčar, Kaptol 26 s početkom u 19.00 sati, te u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora otvara se izložba likovnih djela Ratka Rudića – „Iznad površine”.

– Do ideje o izložbi je došlo sasvim slučajno. Za jednog neformalnog razgovora sa Zlatkom Matešom, predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora, spomenuo sam mu kako već duže vrijeme slikam. Na to mi je on rekao slažem li se da se pokuša organizirati izložba. Rekao sam, zašto ne i eto sada izložbe – govori Ratko Rudić, danas inače član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza i predsjednik Stručnog savjeta HVS-a.

– Izložit ću slike koje su nastale zadnje 2-3 godine, dosta njih u doba pandemije, a koje sam radio u Zagrebu i svojoj kući u Gorskom kotaru. Riječ je o djelima apstrakcije, u tehnici ulje i akrilik.

Vrijeme je za upoznati ‘majstora vaterpola’ i sada kao ‘majstora kista i boje’.