hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Vijesti / 22. listopada 2021.

Izbornik Tucak zahvalio “senatorima”

Pri kraju smo značajnog vaterpolskog tjedna u Hrvatskoj. Tjedna u kojem su se svojim odlukama o nemogućnosti daljnjeg angažiranja u radu, pripremama, nastupima nacionalne vrste, od najdraže kapice u Hrvata oprostili neki među najboljim hrvatskim reprezentativcima uopće. Puno ranije su to učinili, još u Tokiju, Xavi Garcia i Paulo Obradović, ali početkom tjedna temeljem istupa ili same potvrde od izbornika Tucka, i legendarni kapetan Andro Bušlje, zamjenik kapetana Maro Joković, kao i centar Luka Lončar.

Malo koji medij u našoj državi nije proteklih dana objavio ne samo te vijesti, već i prisjećanja na trofejima prebogate i dugačke karijere spomenutih igrača.

Sada, pri kraju tjedna, njihov dojučerašnji šef, trener, hrvatski izbornik Ivica Tucak zaželio je odaslati koje slovo i ovim, javnim putem, velikim igračima koji su posljednjih desetljeće i pol (neki i dulje od toga) pronosili slavu hrvatskog vaterpola diljem svijeta.

– Ono što želim reći je ukratko – Hvala, dečki! Hvala vam za sve što ste napravili za hrvatski vaterpolo, za cijeli hrvatski sport. Meni ste pomogli biti bolji trener, bolji čovjek. Ovo se tiče apsolutno svih koji su sada, nakon Tokija odlučili da je stigao kraj. Iako ne volim nikoga nikada pojedinačno izdvajati, sve malo prije izneseno u pogledu zahvala osobito vrijedi za dvojicu igrača, naših kako bi to rekli nogometaši “senatora”, Andru Bušlju i Maru Jokovića. Oni su ostavili toliki trag, toliko upečatljiv, bogat i dugačak trag uspjeha naše momčadi, našeg sporta i naše nacije, pa im je reći hvala najmanje što itko u Hrvatskoj može u ovom trenutku – naglasio je izbornik hrvatske reprezentacije, Ivica Tucak.