Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Olimpijske igre, Vijesti / 8. July 2021.

Izbornik Tucak odredio 13 Barakuda za OI u Tokiju

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije odredio je dva dana ranije od prvotno najavljivanog, konačan sastav momčadi koja će predstavljati našu zemlju na skorašnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

U glavnom japanskom gradu hrvatske kapice će nositi:

VRATARI

1. Marko Bijač (Olympiacos)

2. Ivan Marcelić (Mladost) 

CENTRI

3. Luka Lončar (Pro Recco)

4. Josip Vrlić (bez kluba)

BRANIČI

5. Andro Bušlje, kapetan (Olympiacos)

6. Marko Macan (Waspo 98 Hannover)

7. Paulo Obradović (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI

8. Lovre Miloš (bez kluba)

9. Maro Joković, zamjenik kapetana (bez kluba)

10. Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranja)

11. Ante Vukičević (Marseille)

12. Luka Bukić (Jadran Split)

13. Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

U odnosu na 19 igrača koliko ih je izbornik imao dosad na pripremama, otpali su vratar Toni Popadić, centar Luka Lozina, braniči Hrvoje Benić, Andrija Bašić i Rino Burić, te napadač Franko Lazić.

– Odluka je pala na nešto bržu momčad. Moja je vizija da s igračem više u vanjskom redu, dobivamo na brzini, a poziciju braniča ćemo kompenzirati s ponekim igračima, ako treba i s centrom jer imamo sada i Obradovića koji može odigrati i na 2 metra. Dakle, imamo nešto šire mogućnosti – rekao je po objavi popisa izbornik Tucak.

– Odluka nije laka, ovakve nisu nikada jednostavne. Zahvalio sam se svim igračima jer su svi dali svoj maksimalni obol u ovim pripremama. Posebno sam se zahvalio Buriću i Popadiću koji su iznijeli olimpijske kvalifikacije u Rotterdamu. Popadiću pogotovo jer da nije bilo one njegove obrane Rusima u raspucavanju peteraca, ne bi ni nas bilo danas na putu prema Tokiju. Ovo je ono što je sigurno za mene, pa i nakon konzultacije sa suradnicima, ono najbolje što Hrvatska može ponuditi u Tokiju – zaključio je izbornik Tucak.

Hrvatska vaterpolska momčad danas (četvrtak, 8. srpnja) odlazi iz Rijeke preko Venecije u Cagliari, na otoku Sardiniji. Ondje ih čekaju posljednje pripremne utakmice prije puta u Tokio, odnosno nastup na turniru “Sardinia kup”. Prvu će utakmicu Hrvatska igrati u Cagliariju u petak, 9. srpnja od 20.30 sati protiv Rusije, te dan kasnije, u subotu, 10. srpnja od 19.00 sati protiv domaćina, Italije. Obje utakmice će prenositi RAI Sport.

Prema daljnjem rasporedu, po završetku turnira u Cagliariju, reprezentacija se vraća u Hrvatsku, te će igrači dobiti tri slobodna dana (12. – 14. srpnja), da bi 15. srpnja slijedilo završno okupljanje i treninzi u Zagrebu. Iz našeg glavnog grada će Barakude poletjeti preko Frankfurta za Tokio, u ponedjeljak, 19. srpnja u 10.25 sati.