Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Seniori / 10. veljače 2021.

Izbornik Ivica Tucak odredio 14 igrača za Rotterdam

Poznato je s kojim će igračima hrvatska reprezentacija tražiti jedno od prva tri mjesta na predolimpijskom turniru u Rotterdamu (14. – 21. veljače), a koja vode na Olimpijske igre u Tokiju predstojećeg ljeta.

Izbornik Ivica Tucak je odredio, kako je i ranije najavio 14 igrača ili jednog manje od maksimalno dopuštenog broja, ne bi li na raspolaganju imao dvojicu fizioterapeuta. Broj osoba u svakoj reprezentaciji (igrači i stručni stožer) je ograničen naime na 22. Izbornik se odlučio za sljedeću momčad:

VRATARI

1. Marko Bijač (Pro Recco)

2. Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

CENTRI                                                                         

3. Josip Vrlić (Mladost)

4. Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje)

BRANIČI

5. Andro Bušlje (Mladost)

6. Marko Macan (Waspo 98 Hannover)

7. Rino Burić (Jadran)

VANJSKI IGRAČI

8. Lovre Miloš (Mladost)

9. Maro Joković (Brescia)

10. Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje)

11. Luka Bukić (Mladost)

12. Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

13. Ante Vukičević (Marseille)

14. Franko Lazić (Mladost)

Prvih 13 igrača je predviđeno za sam turnir od 1. kola, dok je Franko Lazić pričuvni igrač koji bi, zlu ne trebalo, uskočio u momčad ako bi netko od prve 13-ice igrača bio pozitivan na koronavirus tijekom turnira u Nizozemskoj. S popisa 18 igrača koliko ih je bilo na završnim pripremama u Zagrebu, ‘otpali’ su za ovu akciju četvorica igrača – vratar Ivan Marcelić, centar Nikša Dobud, te braniči Hrvoje Benić i Marko Žuvela.

– Ovo je najteža odluka za svakog izbornika, pa tako i za mene, budući da su svi momci od onih početnih 22 u Rijeci koji su pozvani na pripreme dali svoj maksimum – nakon odluke o putnicima za Rotterdam će izbornik Tucak.

– U Zagreb ih je pozvano 18 od kojih su četiri morala otpasti. To su vratar Marcelić, centar Dobud, odnosno Benić i Žuvela. Želim iskreno zahvaliti svoj četvorici na maksimalnom naporu koji su uložili, njihovoj želji i volji. Svojim prisustvom na svakom treningu i utakmici naše su pripreme učinili još kvalitetnijima, te im hvala u to ime. Meni kao izborniku ovo je vrlo teška odluka, no donesena je na osnovi trenutačnog stanja igrača. To nikako ne znači da će istih 14 igrača putovati i za Tokio, ukoliko se kvalificiramo. No, ovih 14 smatram da je najbolje što hrvatski vaterpolo trenutačno ima – rekao je Tucak.

Hrvatski vaterpolisti u Rotterdam putuju u petak, 12. veljače, a prvu utakmicu na turniru će odigrati u nedjelju, 14. veljače od 19.00 sati protiv Rumunjske.