Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 19. rujna 2023.

Iz inozemstva

FRANCUSKA

Tri gola Kristijana Čuline

U odnosu na prijašnje sezone, Hrvati više nisu toliko izrazito brojni u Le Championatu. Ponešto ih je ipak otišlo iz Francuske, ali to ne znači dakako da ih i dalje nema, da nisu među brojnijim strancima, a ponajviše to ne znači da ne igraju vrlo bitnu ulogu. Dokazalo je to i 2. kolo.

Dva najjača sastava u ligi su ubilježila nove, vrlo uvjerljive i gotovo pa identične pobjede, u pogledu broja postignutih i primljenih golova. Od naših igrača, Dubrovčanin Kristijan Čulina (Reims) je s 3 gola bio najprecizniji od hrvatskih vaterpolista u državi domaćinu sljedećih olimpijskih igara.

Rezultati 2. kola:

Marseille – Montpellier 21:8 (Stahor 2 za goste; Vukičević nije bio u postavi Marseillea)

Noisy-le-Sec – Taverny 21:7 (Krapić 2 za pobjednika)

Reims – Olympic Nica 8:4 (Čulina 3, Babić 1 za Reims)

Tourcoing – Sete 16:10 (Kujačić 1, D. Živković 1 za domaćina)

Strasbourg – Pays d’Aix 15:7.

Poredak: Marseille 6, Noisy-le-Sec 6, Tourcoing 6, Strasbourg 6…

——————————————————————————–

ŠPANJOLSKA

Zović krenuo s golovima za Barcelonetu

Španjolci su odigrali 1. kolo tamošnjeg prvenstva. Ondje karakteristično već, nema previše Hrvata, ali ono malo što ih je tamo, u vodećim su ulogama. Prvenstveno tu mislimo na Elvisa Fatovića, trenera prvaka Barcelonete.

Njegova je momčad ‘samljela’ u premijeri nove sezone Real Canoe iz Madrida 26:4.

Uvjerljivo je slavila i Barca koja je u gradskom derbiju, Barcelona – Catalunya pobijedila 18:7. Za pobjednika je debi u Španjolskom prvenstvu ubilježio ljevak koji je prošle sezone s Jadranom osvojio naslov prvaka, Splićanin Ivan Domagoj Zović. Uspješan nastup i 2 postignuta pogotka.