Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 24. veljače 2024.

Ivo Miloš (1945. – 2024.)

Tužna je vijest ove subote po hrvatsku vaterpolsku zajednicu stigla iz Dubrovnika. U 78. godini je preminuo gospodin Ivo Miloš, čovjek koji nije samo bio zaljubljenik u naš sport. Gospar Ivo je živio vaterpolo. Uostalom, još prije koji tjedan gotovo, u prosincu 2023. obišao je Gruž, pogledavao kako teku pripreme na bazenu, za Europsko prvenstvo.

Ivo Miloš je bio tajnikom Vaterpolskog kluba Jug od 1984. do 1995. U teška, olovna vremena ovog kluba i Grada Dubrovnika, u doba rata, agresije na taj grad i našu domovinu. Gotovo pa je cijeli život proveo na gruškom bazenu, živeći uz Jug i za hrvatski vaterpolo. Bio je i službeni spiker na bazenu, pisao zapisnike, no bio je i opunomoćenik Hrvatskog vaterpolskog saveza na utakmicama. Pomagao je godinama i organizaciju Divlje vaterpolske lige u Gradu.

Gospar Ivo Miloš je i sam bio igrač, jugaš. Na bazenu od svoje pete godine, a početkom ’60-tih godina prošlog stoljeća zaigrao je i u prvoj, seniorskoj momčadi Juga.

Uz vaterpolo, silnu je strast i ljubav imao i prema pjevanju u klapi, kao i Folklornom ansamblu Linđo.

Hrvatski vaterpolski savez upućuje iskrenu i duboku sućut obitelji, te svim prijateljima, suradnicima pokojnog gospara Ive Miloša.