hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 17. srpnja 2021.

Ivica Tucak: S ponosom ćemo predstavljati našu državu

U hotelu Canopy by Hilton u Zagrebu, u subotu poslijepodne je upriličena završna konferencija za novinare i druženje igrača i stožera s medijima, prije odlaska u Tokio na Olimpijske igre. Najveći dio reprezentativaca će put Japana u ponedjeljak, 19. srpnja, ali prva, manja skupina (dvojica igrača i dvojica fizioterapeuta) kreću dan ranije, u nedjelju, 18. srpnja. 
– Po mom sudu, te sudu mojih suradnika, obavili smo pripreme na najbolji mogući način. Najbitnije je i da su nas ozljede zaobišle. Predstoji nam još samo finiširanje posla u Tokiju gdje po dolasku i smještaju u Olimpijsko selo imamo planirana 3-4 zajednička treninga s Italijom – izjavio je izbornik Ivica Tucak, te naglasio.
– Mi se nikada nismo razbacivali obećanjima, nekim ludim najavama, ali jedno mogu obećati. To da ćemo se boriti kako se kaže do zadnje kapi krvi. To vam mogu obećati kao izbornik, kao čovjek koji je na čelu ovih predivnih momaka i mojih suradnika. Mogu obećati da ćemo s ponosom i velikim srcem predstavljati našu državu na najvećem sportskom natjecanju na svijetu, onom koje je san svakog sportaša. Nemojte sumnjati u to, a ja vjerujem da imamo snage za napraviti puno toga. Trebat će nam jasno i puno sportske sreće, pa onda i koncentracije, mirnoće posebno u uvjetima situacije kakva je trenutačno. Međutim, ne idemo u Tokio samo sudjelovati. Idemo ne bi li napravili i više od toga. Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe, počevši od mene kao izbornika do zadnjeg čovjeka u našoj reprezentaciji, da se u Hrvatsku vratimo nasmijana lica – rekao je izbornik Barakuda, Ivica Tucak.

Ispraćaju Barakuda nazočili su i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora koji je rekao.
– Želim svima prije svega da u Tokiju budu uspješni, da se othrvaju izazovima jednih čudnijih, drukčijih Igara, te da se svi zajedno nađemo u Hrvatskoj nakon 8. kolovoza, zadovoljni i veseli kako bi proslavili neko odličje – naglasio je Zlatko Mateša.
Hrvatske vaterpoliste su ispratili i legendarni bivši vratar Barakuda i olimpijski pobjednik, Josip Pavić, posebni savjetnik za sport ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac; potom Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u navedenom ministarstvu, kao i još jedna legenda hrvatskog sporta, olimpijski pobjednik, danas zaposlenik u Hrvatskoj turističkoj zajednici, Dubravko Šimenc.
Na koncu su Barakude i gosti dobili i lijepi, slatki poklon. Ivan Gašpert, direktor prodaje hotela Canopy by Hilton u Zagrebu u kojem su zadnjih dana bile smještene Barakude, ispred hotela je podario veliku tortu s olimpijskim krugovima kapetanu Andru Bušlji.