hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Svjetska liga / 8. siječnja 2021.

Ivica Tucak: Neke smo golove suparniku ‘poklonili’

Koliko god se i ranije, prije Debrecena isticalo da ovaj turnir u rezultatskom pogledu nije od krunske važnosti jer je u našem taboru u središtu pozornosti sredina sljedećeg mjeseca i predolimpijski turnir u nizozemskom Rotterdamu, jasno da nakon poraza od Crne Gore nije baš bilo ni ravnodušne atmosfere u našem taboru. U sportu je poraz uvijek ipak… poraz. Neovisno koliko ovaj ne treba doživljavati dramatično. Zašto je do njega došlo, za hvs.hr je mišljenje iznio izbornik Ivica Tucak:

– Jedan od razloga je što smo neke golove jednostavno ‘poklonili’ suparniku. To je nedopustivo u ovakvoj utakmici. Mislim na 2-3 gola s vanjskih pozicija. To je manjak koncentracije, ali to se u ovakvoj utakmici ne smije jednostavno dogoditi. Vidljivo je da nam nedostaje još igre, utakmica, dosta igrača je od idealne forme i da kao momčad imamo još dosta rezerve. Naravno, nije sve baš tako crno jer bilo je i jako dobrih poteza, s nekim stvarima možemo biti izuzetno zadovoljni, ali generalno gledano razlog poraza je u nekim olako primljenim golovima. U dva smo se navrata s igračem manje i obranili, a onda iz odbijenih lopti primili golove. Jednom na ‘skok-stativu’, drugi put šut Ivovića – naglašava izbornik Tucak.

Ono što su iz hrvatskog tabora stalno naglašavali prije polaska u Mađarsku jest značaj Debrecena koji prvenstveno nudi tri vrlo jake utakmice. Uostalom, već u subotu kao sljedeći suparnik nas čeka Mađarska. Prvak Europe, moćan sastav, reprezentacija koja je također prvog dana pognutih glava napustila bazen u Debrecenu

– Dosta je još posla ispred nas, ništa ovaj rezultat u tom pogledu bitnije ne mijenja. Štoviše, nama se vremenski gledano, sam završni turnir Svjetske lige i ne uklapa savršeno (26. lipnja – 2. srpnja), tako da ne žalimo specijalno, ali zato moramo izvući pouke za malo više koncentracije. Uvjeren sam da do Rotterdama možemo biti puno bolji – kaže Tucak.

S kojim dijelovima igre ste zadovoljni?

– Vidi se poboljšanje u pozicijskom napadu s vanjskim šutem, to me jako raduje, ali itekako i tu ima još puno prostora za napredak. Poboljšanje u odnosu na EP u Budimpešti prije godinu dana. Bilo je nekoliko krasnih golova s vanjskih pozicija, a na tomu moramo i inzistirati. Igrača više moramo malo više poraditi. Nužna nam je veća pokretljivost u prvoj liniji, puno više kretnje. Često nam se zna dogoditi da smo dosta vodoravno poredani u toj tzv. prvoj liniji, to ne smijemo dopustiti. Obrana s igračem manje je generalno zadovoljavajuća. Zato velim da će nam ukupno tri utakmice u Debrecenu biti od velike koristi, a onda slijedi i rad nakon ovog turnira. Dogovorili smo i sparing s Amerikancima prije odlaska u Rotterdam – zaključio je javljanje nakon utakmice s Crnogorcima, naš izbornik Ivica Tucak.