Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 26. svibnja 2024.

Igrat će se treća za treće

Ukoliko vam nešto nedostaje u naslovu, iako ste ga vjerojatno shvatili, onda samo valja ubaciti riječi ‘utakmica’ i ‘mjesto’. Dakle, igrat će se treća utakmica za treće mjesto u državnom prvenstvu.

Mladost nije iskoristila ‘meč-loptu’ u svojem bazenu nakon što su u Rijeci prije dva tjedna slavili 16:14. Primorje EB je zasluženo uzdignutih ruku napustilo bazen uz Savu. Bili su primorjaši generalno gledano bolji većim dijelom utakmice. U konačnici, 90% susreta je riječki sastav bio u vodstvu. Od munjevitog 2:0 u prve dvije minute golovima istog igrača (Tina Brubnjaka) pa do zadnje četvrtine u kojoj je pobjednik odlučen.ž

Puno bolja realizacija igrača više (7-11) u odnosu na Mladost (4-11); raspoloženiji vratar (M. Čubranić 8 obrana ili više od kumulativno obojice čuvara mreže Žabaca, Jurline i Sunare koji su ostali na 6). Konačno, Mladost je vodila samo dvaput, kratkotrajno i minimalno – 3:2 u 1. četvrtini i 9:8 u trećoj dionici.

Opet, bilo bi pogrešno navesti da nije bilo izjednačenog vaterpola, puno borbenosti, plivanja (što je uostalom i odlika oba sastava). Primorje EB je znalo povesti s 2 gola razlike (0:2, 3:5, 4:6), ali su Žapci uspjevali to nadoknaditi. U zadnju dionicu se ušlo s prednošću Riječana 11:10. ‘Otvorena’ utakmica. Ne zadugo. U malo više od prve 4 minute ove četvrtine, Primorje EB je preko Nike Čubranića, Tina Brubnjaka i Viktora Tončinića povelo 14:10, a to je bila prednost koja je za Zagrepčane već nedostižna. Ne u manje od četiri minute koliko je preostalo do kraja.

Majstorica za broncu igrat će se u Rijeci u utorak, 28. svibnja.

Credit: Tomislav Franić