hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 17. lipnja 2021.

HVS sudjelovao u obnovi hrvačke dvorane u Petrinji

Danas je (četvrtak, 17. lipnja) u Petrinji otvorena obnovljena hrvačka dvorana, a u čijem je uređenju odnosno obnovi nakon prošlogodišnje potresa, sudjelovao i Hrvatski vaterpolski savez kroz dobrotvornu akciju prikupljanja sredstava.

Konkretnije, Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica sportskih udruga Sisačko-moslavačke županije pokrenuli su bili projekt pod nazivom “Prijatelji na djelu”, a za pomoć sportu na području navedene županije koja je bila teško pogođena potresom krajem prosinca prošle godine. Projekt obnove hrvačke dvorane u Petrinji novčano su potpomognuli poljska banka BGK u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovom i razvoj (HBOR) i Hrvatskim vaterpolskim savezom u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO).

Podsjetimo, odmah nakon potresa 29. prosinca 2020. koji je teško uzdrmao Petrinju odnosno područje Sisačko-moslavačke županije, Hrvatski vaterpolski savez je potaknuo u našoj vaterpolskoj zajednici, među klubovima i pojedincima, dragovoljnu humanitarnu akciju prikupljanja financijske pomoći kolegama sportašima i sportašicama u nastradalom području. Velika je oštećenja pretrpjela upravo dvorana hrvača u Petrinji, koje je jedno od najsnažnijih središta ovog sporta u nas. Pola godine kasnije, s ponosom i srećom, utvrđujemo da je i Hrvatski vaterpolski savez pripomogao u boljim sportsko-radnim uvjetima naših sportskih kolega iz hrvanja u gradu Petrinji.

Plaketu zahvalnice je tom prilikom u Petrinji primio Ivan Milaković, voditelj Ureda Hrvatskog vaterpolskog saveza.