Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori, Vijesti / 27. rujna 2019.

Hrvatski lideri na gostovanju, Jadran kod prvaka Srbije

RVL A1 LIGA U subotu se igra 2. kolo

 

 

Hrvatski lideri na gostovanju, Jadran kod prvaka Srbije

 

 

Utakmicama 2. kola A1 lige nastavlja se regionalno nadmetanje najboljih klubova Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Dva hrvatska kluba koja se nakon premijerne runde nalaze na vrhu poretka, s daleko najboljom gol-razlikom, sada će na prvo gostovanje. Nakon rezultatskog ‘demoliranja’ Budve odnosno Mornara BS, sada ćemo vidjeti kako Dubrovčani i Zagrepčani djeluju u gostima. Iako realno, bilo bi ipak malo iznenađenje neko njihovo posrnuće, iako sport kao takav ne nudi jamstvo uspjeha prije nego nadmetanje krene.

Jug CO gostuje u Beogradu, kod Crvene zvezde koja je prije tjedan dana u ‘vječitom derbiju’ protiv Partizana osvojila bod. Zvezda se bitnije ojačala u odnosu na prošlu sezonu, te se ovog trenutka doimlju kao možda i najjači sastav u Srbiji, ali sumnjamo da su se kvalitativno utoliko približili jugašima da im mogli zagorčati život.

Branitelj naslova pobjednika RVL iz prošle sezone, zagrebačka Mladost ide u goste Budvi. Ovaj crnogorski sastav je negdje na razini prošle sezone, Mladost pak pun jača, te Žapcima pripada uloga naglašenog favorita.

Možda najzanimljivija utakmica kola trebala bi biti ona u Šapcu. Aktualni prvak Srbije dočekuje splitski Jadran. Splićani su nedvojbeno kvalitetniji sastav, ali ne valja zanemariti činjenicu da su Splićani imali vrlo zgusnut raspored utakmica već na početku sezone (kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka u Beogradu s tri utakmice, plus dodatne dvije protiv Strasbourga, a između dva ogleda s Francuzima i Jadran (HN) na Poljudu). Upravo su možda zato i poraženi u 1. kolu doma protiv crnogorskog prvaka. Iz Strasbourga su se pak vratili u četvrtak, tek prespavali doma i odmah praktički krenuli na novo putovanje. To je ta otegotna okolnost koja bi mogla raditi probleme Asićevom sastavu, tjerati malo vodu na mlin Šapcu. No, budući da je Jadran izgubio u 1. kolu, opcija novog posrtanja teško da je uračunata u planove Splićana, te je za vjerovati da će uprijeti sve snage za prva tri boda. Jadranu i dajemo stoga prednost, malenu možda, ali ipak prednost.

Četvrti hrvatski klub, Mornar BS nakon teškog gostovanja u 1. kolu u Zagrebu, sada će u Budvu gdje im je domaćin Primorac. Uz dužno štovanje Kotoranima, ovo je trenutak za slavlje Mornara BS.

 

 

Parovi i satnica RVL A1 lige, 2. kolo

 

BUDVA (19.00) Budva – Mladost, gradsko plivalište

HERCEG NOVI (19.00) Jadran (HN) – Partizan, plivalište u Škveru

BEOGRAD (19.30) Crvena zvezda – Jug CO, plivalište Milan Muškatirović

ŠABAC (20.00) Šabac – Jadran Split, gradsko plivalište

BUDVA (21.00) Primorac – Mornar BS, gradsko plivalište

 

___________________________________________________________________

 

Medvjedi na Šalati u A2 ligi

 

Hrvatski derbi 2. kola RVL A2 lige je odigran prije nekoliko dana, u srijedu točnije na Kantridi gdje je slavio Solaris. Od subotnjih utakmica, izdvojimo zanimljivost da će Medveščak prvi put u povijesti Regionalne lige odigrati domaću utakmicu na otvorenom bazenu na Šalati protiv debitanta u ovoj ligi, sastava Zemuna. Makarski Galeb ima lagano gostovanje u Sloveniji protiv kranjskog Triglava, dok će puno zahtjevniji posao biti pred Zadranima. Istina je da su domaćini u svom Višnjiku, ali suparnik iz Niša je sve samo ne lagan. Splitski POŠK bi trebao slaviti u Budvi gdje svoje domaće utakmice igra Cattaro. Ova subota je i inače vrlo dinamična na budvanskom bazenu. Ondje će se naime, jedna za drugom, odigrati čak tri utakmice, a kronološki je prvi baš susret kotorskog Cattara protiv našeg POŠK-a.

 

 

Parovi i satnica RVL A2 lige, 2. kolo

 

RIJEKA Primorje EB – Solaris 10:14 (odigrano u srijedu)

 

BUDVA (17.00) Cattaro – POŠK, gradsko plivalište

ZAGREB (18.00) Medveščak – Zemun, plivalište na Šalati

ZADAR (18.30) Zadar 1952 – Nais, plivalište Višnjik

KRANJ (19.00) Triglav – Galeb MR, gradsko plivalište

KRAGUJEVAC (20.00) Radnički – Vojvodina, plivalište Park