hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniori, Vijesti / 23. studenoga 2019.

HRVATSKI KUP : Žapci prvi finalisti Kupa

MLADOST – SOLARIS 11:8 (2:0, 3:3, 4:1, 2:4)

SPLIT – Plivalište Poljud. Gledatelja 200. Suci: Periš (Split) i Savinović (Dubrovnik). Opunomoćenik: Rak (Dubrovnik).

MLADOST: Marcelić (12 obrana), Radu 3, Miloš (0), Biljaka, Ćuk, L. Bajić, Bukić 4 (1+0), Lazić 1, Bowen 1, Anzulović, Kunac, Harkov 1, Jurlina (0 obrana), Vrlić 1. TRENER: Zoran Bajić

SOLARIS: Šparada (10 obrana), Malenica, Erak, Štrkalj 1, Bulat, Herceg, Vlahović, Pelicarić 4, Mudražija 1, Ljubičić, Koprčina 1, Kovačić 1, Jukić, Sabioni. TRENER: Joško Kreković

PETERCI: Mladost 1-3, Solaris —

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 13, Solaris 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Štrkalj (19), Harkov (20), Mudražija (26).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 7-11 (63%), Jadran 6-13 (46%).

Vaterpolisti Mladosti prvi su finalisti Hrvatskog kupa. Teže od očekivanog, što ipak ne znači i s rezultatskom neizvjesnošću, Zagrepčani su zasluženo slavili ili bolje rečeno pobijedili suparnika iz Šibenika. Naime, nakon utakmice nije bilo baš slavlja u mladostaškim redovima. Dosta razumljivo s dva gledišta. Prvo, to je ‘tek’ polufinale, ali ono bitnije i drugo, Žapci su pokazali iznova blijedo izdanje. No, s druge strane je bio suparnik koji ih ipak nije mogao u tolikoj mjeri iznenaditi.

Doduše, valja imati na umu i još nešto. Psihološki vjerojatno nije jednostavno igrati ovakve utakmice. Susrete u kojima ‘veći’ klub zna da je bolji, kvalitetniji, te je glavom već u finalu. Makar, nije to baš niti opravdanje.

Mladost je vodila cijelim tijekom susreta, a prelomila je pitanje pobjednika u trećoj dionici kada su s tri uzastopna pogotka (Lazić 1 i Bukić 2), Žapci otišli do prednosti 8:3.

IZJAVE

Zoran Bajić, trener Mladosti:

– Ne možemo se lagati, nisam zadovoljan. Od početka taj pristup nije bio zadovoljavajući. Ni ritam, ni intenzitet. Rezultat mi uopće nije bitan, mislio sam da ćemo igrati daleko bolje jer to i moramo. Naime, večeras nas u finalu čeka neki sasvim drugi vaterpolo. Morat ćemo se dobro preispitati za ovo što smo odigrali u polufinalu. Nema izgovora za ovo u polufinalu, nema! Moramo biti puno ozbiljniji i kvalitetniji, smireniji. Mislim da smo sada trenutačno u problemu, a jedino čemu se nadam da je to samo jedan ružan san.

Luka Bukić (Mladost):

– Imali smo mi utakmicu pod kontrolom, ali smo do pobjede došli puno teže od očekivanog. Mislima smo bili više u finalu, ali to ipak nije opravdanje.

Joško Kreković, trener Solarisa:

– E, pa to vam je Mladost. Momčad koja vas kažnjava i u 2-3 minute prelama utakmicu. Ja sam sportaš i želim uvijek pobijediti. Zato neću reći da sam nešto zadovoljan silno, ali

čestitam Mladosti na zasluženom prolasku u finale.

Andrija Vlahović (Solaris)

– Nije baš bilo najbolje. Bilo je nekih propusta s naše strane, ali čestitam Mladosti.

Aljoša Kunac (Mladost)

– Naravno da smo se mi i prije ove utakmice vidjeli u finalu. Zato mogu čestitati Solarisu, stvarno su nas namučili. Nadam se da nas ovo ipak nije poremetilo i da ćemo u finalu biti pravi, pružiti daleko bolju partiju od ove u polufinalu.