Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniori, Vijesti / 30. rujna 2019.

HRVATSKI KUP: U utorak počinju kvalifikacijski turniri u Splitu i Šibeniku

 

HRVATSKI KUP

 

U utorak počinju kvalifikacijski turniri u Splitu i Šibeniku

Prvi dan listopada, na dva bazena (u Splitu i Šibeniku) počinju natjecanja u ovosezonskom izdanju nacionalnog vaterpolskog kupa. Prva etapa kup natjecanja počinje s kvalifikacijskim turnirima na kojima će se, ukupno gledano, natjecati sedam klubova. Tri u Splitu odnosno četiri u Šibeniku, a s oba će turnira u drugu etapu natjecanja ili četvrtfinalne turnire po dva prvoplasirana.

Glede splitskog turnira favorit bi trebao biti POŠK. S laganom ipak dozom opreza jer POŠK koji trenutačno vodi na tablici Regionalne A2 lige, dosadašnje dvije pobjede ostvario je protiv puno slabijih suparnika kao što su kotorski Cattaro i slovenski Triglav iz Kranja. U biti, ova je skupina kvalitativno poprilično izjednačena i teško je predvidjeti prva dva sastava.

Puno lakše je to u A skupini koja će se igrati u Šibeniku. Ondje je izraziti favorit Solaris, daleko jači i od Medveščaka kao i sisačke Siscije, ali i od riječkog Primorja EB koje su nedavno pobijedili u A2 ligi i to na Kantridi. Riječanima pak predviđamo drugo mjesto jer teško da ih mogu u tomu ugroziti Medvjedi odnosno Siščani.

Pripomenimo da će se četvrtfinalni turniri odigrati u Dubrovniku (14. i 15. listopada) i Zagrebu (15. i 16. listopada), kao i da je polovica sudionika tih turnira već znana. U Gružu tako već ‘čekaju’ Jug AO i Mornar BS, a u uz Savu Mladost i Jadran. Ovi su klubovi steli povlasticu izravnog plasmana u četvrtfinalne turnire budući da su prošle godine bili sudionici završnog ili tzv. Final Four turnira u Dubrovniku.

Na turnir u Zagrebu plasirat će se prvoplasirana momčad iz A skupine (u Šibeniku) i drugoplasirana iz B skupine (u Splitu), dok će u Dubrovnik obratno, prvoplasirani sastav iz B skupine (u Splita) i drugoplasirani iz A skupine (u Šibeniku).

Ranije je također određeno da će se ove godine završni turnir Hrvatskog kupa održati 23. i 24. studenog 2019. u Splitu. Nakon polufinalnih utakmica, u subotu, 23. studenog zakazana je već tradicionalna “Noć hrvatskog vaterpola”.

 

 

SKUPINA A, ŠIBENIK – plivalište Crnica

– Solaris, Primorje EB, Medveščak i Siscia

 

RASPORED

 

Utorak, 1. listopada – 1. kolo

 

(19.50) Primorje EB – Medveščak

(21.10) Siscia – Solaris

 

Srijeda, 2. listopada – 2. kolo

 

(10.30) Medveščak – Solaris

(11.50) Primorje EB – Siscia

 

Srijeda, 2. listopada – 3. kolo

 

(19.50) Siscia – Medveščak

(21.10) Solaris – Primorje EB

 

___________________________________________________________________

 

 

SKUPINA B, SPLIT – plivalište Poljud

– POŠK, Zadar 1952 i Galeb MR

 

RASPORED

 

Utorak, 1. listopada – 1. kolo

 

(20.00) POŠK – Zadar 1952

Slobodan je Galeb MR

 

Srijeda, 2. listopada – 2. kolo

 

(11.15) Zadar 1952 – Galeb MR

Slobodan je POŠK

 

Srijeda, 2. listopada – 3. kolo

 

(20.00) Galeb MR – POŠK

Slobodan je Zadar 1952