hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Vijesti / 27. studenoga 2020.

Hrvatski kup – sažetak 2. kola kvalifikacija

Šestica Lorena Fatovića

Utakmicama 2. kola okončan je prvi dan natjecanja na oba kvalifikacijska turnira Hrvatskog kupa. Ono što je vrijedilo za uvodnu rundu nadmetanja, stoji i za prvu koja je slijedila. Večernji sati petka bili su nastavak ‘golijade’. U Zagrebu su postignuta 33 pogotka u srazu Medveščaka i Jadrana u kojem su Splićani bili točno dvostruko bolji (22:11). Mladost je jednakom lakoćom prošla splitski Mornar BS kojem je u zadnjoj četvrtini ‘utrpala’ čak 8 pogodaka, bez da su ijedan primili.

Iz dubrovačke skupine izdvajamo visoku pobjedu Juga AO u kojoj se golovima istaknuo Loren Fatović s čak 6 pogodaka i to iz 7 pokušaja. Makarani se nikako nisu mogli oduprijeti Korčulanima budući i da su na raspolaganju imali samo 11 igrača.

Glavna uzbuđenja na oba turnira donosi subota, točnije 4. kolo. U Zagrebu će se odigrati derbi skupine, sraz Mladosti i Jadrana, a ova će se utakmica moći pogledati u prijenosu na Planet Sport TV od 19.00 sati. Riječ je o susretu za vrlo je izgledno prvo mjesto u skupini.

– Naravno da je nama cilj u svakoj utakmici pobjeda, tako smo i pristupili ovom turniru, ali jasno i da nam je fokus na utakmici protiv Jadrana. Pobjeda u tom susretu daje ipak vrlo vjerojatno lakšeg suparnika kasnije u polufinalu završnog turnira odnosno izbjegavanje Juga već u poluzavršnici – uoči ove utakmice će trener Žabaca, Zoran Bajić.

Mile Smodlaka, trener Jadrana ima slične misli.

– Dosta smo izjednačeni, imali smo i sličan put i probleme zadnje vrijeme. Nakon naše prvenstvene utakmice prije mjesec dana u Zagrebu koja je odlučena u zadnjoj sekundi, obje momčadi su imali probleme s koronom, izolaciju, pa smo potom igrali na istom praktički turniru kvalifikacija za Ligu prvaka na Siciliji, i protiv nekih istih suparnika. Mi smo možda malo izmoreniji, imali smo više utakmica ovog tjedna. Mladost jest favorit lagani, ali mi se nikada nećemo predati i vidimo i svoje šanse.

Ne manje zanimljivo bit će u subotnju večer u Gružu. Ondje će se naime od 20.30 sati sastati Solaris i Primorje EB, a to je poprilično je izvjesno utakmica za 2. mjesto u skupini i prolazak na Final Four. Štoviše, za očekivati je da će pobjednik baš ove utakmice biti i organizatorom završnog turnira u siječnju sljedeće godine budući da su kandidati za njega upravo Rijeka ili Šibenik.