hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Vijesti / 27. studenoga 2020.

Hrvatski kup – sažetak 1. kola kvalifikacija

Revije golova

Utakmicama 1. kola, u Zagrebu odnosno Dubrovniku počeli su kvalifikacijski turnir Hrvatskog kupa za seniore. Potpuno očekivano, u prvim utakmicama nije bilo ni natruha iznenađenjima, ali ni neizvjesnostima. U mnogočemu su se utakmice svele na pucačke treninge kvalitativno jačih momčadi.

Na bazenu uz Savu primjerice, Mladost protiv Medveščaka u zagrebačkom ‘derbiju’ nije primila gol posljednje dvije četvrtine, a slično je bilo i u dvoboju dva splitska kluba na istom turniru. Jadran protiv POŠK-a nije primio gol u prve dvije četvrtine.

Potpuno ista priča i u Gružu gdje su svi pobjednici postigli više od 20 golova, a nitko nije primio više od 6. Makarski Galeb je vrlo ravnomjerno raspodijelio svoje golove odnosno po 1 u svakoj četvrtini. Problem je samo što su primili u svakoj dionici od 4 do 8 pogodaka. Jug Adriatic osiguranje je jasno s lakoćom svladao Korčulane koji su u prvoj i trećoj dionici ostali na nula postignutih golova. Najviše pogodaka ukupno je na oba turnira, u 1. kolu postigao Solaris. Čak 27 protiv jadranskih im susjeda, Zadra 1952.

Nadmetanja se u Zagrebu i Dubrovniku nastavljaju u večernjim satima utakmicama 2. kola.