hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniori, Vijesti / 22. studenoga 2019.

HRVATSKI KUP : Mladost – Solaris (subota, 23. XI. – 17.00 – HTV 2)

HRVATSKI KUP – Završni turnir, Split – 23. i 24. studenoga

 

 

Polufinale (1): Mladost – Solaris (subota, 23. XI. – 17.00 – HTV 2)

 

 

Kronološkim slijedom, prva utakmica na kup-završnici na Poljudu bit će polufinalni ogled Žabaca i Sunčanih ili ako ih baš ne raspoznajete kroz nadimke, Mladosti i Solarisa. Realno gledano, tu postoji nesrazmjer u kvaliteti. Uz dužno uvažavanje Solarisa koji se bori za ulazak u Regionalnu A 1 ligu (trenutačno su bodovno poravnati u A 2 ligi s Radničkim iz Kragujevca), Mladost je ipak sudionik Lige prvaka. Ne samo sudionik, već i sastav kojem je cilj ove sezone dospjeti i do završnih 8 u ovom natjecanju.

– Nama je prije svega neizmjerno zadovoljstvo i čast što se uopće natječemo na ovom turniru, što smo došli u društvo tri euroligaša ili sudionika Lige prvaka – naglasio je za hvs.hr, Joško Kreković, trener Solarisa.

Netko će možda reći, kurtoazne riječi, makar one su osim što su iskreno izrečeno i faktografski točne.

– Ja se stvarno ne sjećam je li se ikada dogodilo da se na završnom turniru Kupa pojavio neki klub iz eto, A 2 lige. To nas čini ponosnim – nadovezao se šibenski strateg.

Kolega s mladostaške klupe Zoran Bajić će pak za hvs.hr.

– Cijenim Solaris, svatko se u konačnici i ima pravo nadati pobjedi i osvajanju trofeja, ali tri su kluba u Splitu u borbi za naslov. Mi smo jedan od ta tri. Jug je ušao u vrhunskoj natjecateljskoj formi i njih bi svrstao u na prvo mjesto uloge favorita. Jadran je pogotovo zadnjih nekoliko utakmica igrao vrlo dobro, primjećujem kod njih pozitivan naboj kada igraju ta dva kluba i nije isključeno da bi mogli ‘zapapriti’ Jugu kao što su to učinili u Ligi prvaka. Jadran se sve više pridružuje u tu borbu Juga i nas. Uz domaće navijače, imaju itekakve šanse – veli Bajić.

Gdje su ili kakve šanse onda Mladosti?

– Nas bi isto tako svrstao u taj red favorita. Ne bih rekao da smo mi pali jer se to ne može govoriti samo 10 dana nakon sjajne utakmice protiv Pro Recca, ali da su u našoj igri zamjetne neke naše pogreške, to stoji. Toga smo svjesni, to je prisutno i to znamo. Moramo uči čvrsto i agresivno, te bez obzira tko bio u finalu, idemo napasti. Kada dođete u finale, nema tu više neke druge utakmice. Sve ćemo napraviti da dođemo do trofeja jer mi smo u konačnici uoči početka sezone i najavili sportske ciljeve, naveli sasvim otvoreno da ćemo ‘napasti’ sve trofeje, jasno osim Lige prvaka. To ćemo i napraviti – rekao je trener Bajić.

Joško Kreković, učitelj šibenskih vaterpolista je kratko i jednostavno najavio sraz s Mladosti.

– Što se utakmice tiče, teško je za očekivati da mi možemo iznenaditi. Mislim da čak i ne ovisi toliko puno o nama, koliko o suparniku. Dakle, Mladosti za početak, jel’. Koliko nas oni ozbiljno shvate, toliko ćemo mi tu onda imati prostora za igru. Ako Mladost krene svom snagom, šanse su nam jako malene. Moja je ideja zapravo pripremiti momčad da se predstavimo što je bolje moguće, pa ako nam se pruži prilika za neko iznenađenje…

Zanimljivo da su oba kluba, Mladost i Solaris, do prije tjedan dana bili vodeći, svako u svojoj ligi (A 1 i A 2). Potom su oba kluba odigrali slabije derbije, Mladost u Gružu protiv Juga AO, Solaris doma protiv Radničkog. Pitanje je onda, tko će se prvi ‘dignuti’.

– Mi smo odigrali 7-8 utakmica više od Radničkog u protekla dva mjeseca, od 13. rujna do danas – prvo će trener Kreković.

– U nekoj mojoj procjeni sezone, ja sam znao da ćemo mi negdje morati malo ‘pasti’, samo je bilo pitanje gdje. Uz to, Radnički ima i nešto malo ‘dužu’ klupu, pa smo opet mi cijelu utakmicu vodili, ali smo bili malo fizički potrošeni. No, pustimo sada to. Idemo na lijep i jak turnir u Split, pred nama je velik suparnik, a ja samo želim da mi pružimo igru dostojnu takvog turnira – završio je trener Solarisa, Joško Kreković.

Jesu li u zagrebačkom taboru otkrili što nije bilo u zadnje vrijeme najbolje, što valja popraviti?

– Znamo mi naše pogreške i znamo i gdje su. Posvetili smo se isključivo sebi jer su nam se čak i protiv Terrasse, a onda i Juga i Hannovera ponavljale iste pogreške. To su neki detalji koji su samo nama u klubu odnosno momčadi poznati i zadržao bi ih za nas. Da, radili smo na tomu, na otklanjanju i mislim da smo na dobrom putu to i rješavati zaključio je i Zoran Bajić, trener vaterpolista Mladosti.