hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Mlađi juniori / 22. lipnja 2022.

HRVATSKI KUP (mlađi junori) – Počinje završnica u Dubrovniku

U Dubrovniku će se od četvrtka, 23. lipnja do nedjelje, 26. ovog mjeseca odigravati završnica Hrvatskog kupa za uzrast mlađih juniora (rođeni 2006. i mlađi).

U Gruž je pristiglo 8 momčadi koje su se plasirale na završnicu, a podijeljeni su u dvije skupine od po jasno 4 sastava.

Skupinu A tvore – POŠK 1937, Mornar BS, Zadar 1952 i Medveščak.

Skupinu B čine – Primorje EB, Jug Adriatic osiguranje, Jadran Split i Mladost

Sustav je manje-više uobičajeni, odnosno nakon odigravanja tri kola ili natjecanja po skupinama (u četvrtak i petak), prvoplasirane momčadi iz svake skupine izborit će automatski ulazak u polufinale, dok drugo i trećeplasirani igraju četvrtfinala koja su na rasporedu u subotu, 25. VI. u prijepodnevnim satima. Parovi su dakako A2-B3 i B2-A3.

Istog dana navečer se igraju polufinalne utakmice dok je nedjelja ili posljednji dan natjecanja predviđen za utakmice za konačan poredak. Finale je na rasporedu u nedjelju s početkom u 13.00 sati.

Podsjetimo, ove su sezone u dobnom uzrastu mlađi juniori, naslov prvaka Hrvatske osvojili igrači splitskog Mornara BS koji su u finalu završnog turnira igranog u Splitu, u veljači ove godine, nakon boljeg izvođenja peteraca pobijedili Mladost 13:11.

U utakmici za treće mjesto, Primorje EB je svladalo Jug Adriatic osiguranje 10:9.