Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Juniori, Kup Hrvatske / 15. July 2021.

HRVATSKI KUP (juniori): U polufinalu Jug AO – Mornar BS i Jadran – Primorje EB

U Dubrovniku su rano poslijepodne završena natjecanja po skupinama na juniorskom Hrvatskom kupu za muškarce. To nadalje znači i da smo dobili polufinaliste, kao jasno i parove za poredak od 5. do 8. mjesta odnosno suparnike u borbi za 9. mjesto.

U večerašnjem će se polufinalu tako sučeliti Jug AO – Mornar BS, što je repriza prošlogodišnjeg finala, te Jadran – Primorje EB.

Najzanimljiviji susret u četvrtak ujutro, utakmica 5. kola, bila je ona u skupini A. Sraz dva splitska sastava, Jadrana i Mornara BS. Utakmicu koju su čeznutljivo ‘osluškivali’ i Zagrepčani iz Mladosti koji su u zadnji dan ušli kao drugoplasirana momčad, bodovno poravnata s Jadranom, no i ujedno slobodni zadnje kolo. Da bi Žapci ušli u finale, trebala im je pobjeda Mornara BS. Remi dva splitska kluba bi Mladost pogurnuo na 3. mjesto, a Jadran bi bio drugoplasiran, te bi u polufinalu ‘išao’ na Jug AO. Jadranaši su međutim izabrali najbolji put, a taj je u sportu uvijek samo jedan – pobjeda.

Baš je to Jadranu osiguralo prvo mjesto u skupini, Mornar BS je pao na drugo mjesto, dok je Mladost time ‘otisnuta’ u borbu za poredak od 5. do 8. mjesta. Jadran je ‘pomeo’ mornarevce, pa su sredinom treće četvrtine vodili čak 5:0 i time zaključili neizvjesnost po pitanju pobjednika utakmice, ali i cijele skupine A.

U B skupini je od ranije još bilo znano da su najbolji jugaši, dok su za drugo mjesto odlučivali Primorje EB i KPK koji su u zadnje kolo ušli s istim brojem bodova – 6. Niti u toj utakmici baš i nije bilo veće dramatike, što potvrđuje konačan rezultata, 15:8 za Riječane.

Polufinala su na rasporedu već večeras, a prije njih i utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta (Mladost – Solaris odnosno Zadar 1952 – KPK). O devetom će mjestu odlučiti utakmica Medveščak – POŠK, jedina dva kluba koja nisu dosad osvojili ni bod.

Foto: Tonci Plazibat_Cropix