hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Juniori, Prvenstvo Hrvatske / 13. srpnja 2021.

HRVATSKI KUP (juniori) – Remi Mladosti i Jadrana

U Dubrovniku je u utorak zaključen prvi dan, odnosno prva dva kola nadmetanja po skupinama juniorskog Hrvatskog kupa.

Najneizvjesnija, najdramatičnija utakmica cijelog dana, odigrana je u A skupini u 1. kolu, sraz Mladosti i splitskog Jadrana. Jedina utakmica koja ne da nije završila nečijom uvjerljivom pobjedom, već jedina koja nije ni završila pobjedom. Žapci i jadranaši su osvojili svaki po bod, što je možda po tijeku utakmice i najrealniji ishod. Točno je da je Mladost bila ta koja je izjednačila samo 8 sekundi prije kraja na konačnih 9:9 (Toni Bušić), ali je točno i to da su Zagrepčani nakon treće četvrtine vodili s 2 gola prednosti (7:5). U prvoj četvrtini su se momčadi izmjenjivale u minimalnom vodstvu, te je završilo s 5:4 za mlade Splićane koji potom cijelu drugu i treću četvrtinu nisu postigli pogodak! Čak 17 i pol minuta je trebalo Jadranu od njihovog petog do šestog gola. Najbolji strijelci utakmice s po 3 gola bili su Petar Paić (Mladost), te Maro Tiozzo, Robert Stojanac i Petar Čondić Kadmenović (Jadran). U biti, to i jesu jedina tri strijelca Splićana.

Prošlogodišnji pobjednik juniorskog Kupa (ali i prvak države), splitski Mornar BS je bio neumoljiv u prva dva susreta, iako stoji i da su igrali protiv možda najslabijih momčadi u skupini, Zadra 1952 i Medveščaka.

U skupini B vrlo su uvjerljivi bili Jug Adriatic osiguranje i Primorje EB. Kod jugaša prednjače pogocima oni koji su prošle sezone već skupili i ponešto seniorskih minuta, Ivan Vukojević i Roberto Radić. Obojica su momčadi KPK ‘utrpali’ po 5 golova, te tako ‘probili led’ prve utakmice domaćina. Slično možemo navesti za Patrika Šimca i Niku Čubranića iz Primorja EB koji su u 1. kolu POŠK-u postigli svaki po 4 pogotka, a u 2. kolu protiv Solarisa Čubranić je postigao 5, a Šimac ‘samo’ 3 gola. Posebnost ovog susreta je i što je zadnje tri četvrtine šibenski sastav postigao tek jedan pogodak.

Sasvim je izvjesno da će odluka o pobjedniku ove skupine ‘pasti’ u 4. kolu, u srijedu navečer (21.00 sat) kada se sastaju upravo Jug AO i Primorje EB.

Foto:Tonci Plazibat_Cropix