Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Juniori, Kup Hrvatske / 15. July 2021.

HRVATSKI KUP (juniori): Jug AO – Primorje EB u finalu

Dubrovački Jug AO i riječko Primorje EB igrat će u petak rano poslijepodne finale Hrvatskog kupa za juniore u Gružu!

Za malu senzaciju u polufinalu se pobrinulo riječko Primorje EB koje je svladalo Jadran kojem nije pomoglo niti novo sjajno izdanje najboljeg mladog Splićanina, Roberta Stojanca, peterostrukog strijelca. Praktički jedinog za kojeg Riječani nisu našli ‘protulijeka’. Zanimljivo kako je odlučujući pogodak postigao Viktor Tončinić punih šest i pol minuta prije kraja utakmice. Pravu malu vječnost u vaterpolu, ali dostatnu za ulazak Riječana u finale.

Jadran je u samo dva navrata vodio (1:0 i 7:6), dok je Primorje EB već sredinom druge četvrtine steklo značajnu prednost (4:1 i 5:2).

Jadran je uspio preokrenuti do pred kraj treće dionice na 7:6, da bi 10 sekundi do kraja treće četvrtine Primorje EB izjednačilo na 7:7 pogotkom Karla Babića.

Drugo polufinale nije bilo ni približno blizu takve neizvjesnosti. Jugaši su svladali splitski Mornar BS s 11 razlike, te se plasirali i drugu godinu uzastopno u finale juniorskog kupa uz sjajno izdanje peterostrukog strijelca Ivana Vukojevića. Sraz za pobjednika Kupa počinje u 12.45 sati.

Foto:Tonči Vlašić