hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniori, Vijesti / 23. studenoga 2019.

HRVATSKI KUP: Jugaši ekspresno u finale protiv Mladosti

HRVATSKI KUP – Završni turnir – Split, 23. i 24. studenoga

Jugaši ekspresno u finale protiv Mladosti

JUG AO – JADRAN  17:8 (2:1, 7:3, 4:2, 4:2)

SPLIT – Plivalište Poljud. Gledatelja 500. Suci: Franulović (Rijeka) i Matijević (Zagreb). Opunomoćenik: Pešušić (Zagreb).

JUG AO: Popadić (9 obrana), Macan 1, Fatović 1 (1), Lončar 1, Kržić, Garcia 1, Lozina 2, Merkulov 1, Papanastasiou 2, Žuvela 2, Benić 4, Obradović 2, Jarak (3 obrana), Tomasović. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

JADRAN: Anić (10 obrana), Burić, Zović, Bego, Z. Butić 3, Pejković, Power 1, M. Vrdoljak, Visković, Delić 2, Šetka 2, Dužević, Sučić, Borovčić-Kurir.

PETERCI: Jug AO 1-1, Jadran —

OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 13, Jadran 10. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Kržić (23), Pejković (27)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 7-9 (77%), Jadran 2-13 (15%).

Sutra će se, od 18.45 sati na poljudskom plivalištu za naslov pobjednika Hrvatskog kupa nadmetati jugaši i mladostaši. Finalni par isti kao i prošle godine u Gružu.

Što se drugog polufinala tiče, ispalo je na kraju da je čak malo neizvjesnija bila utakmica Mladosti i Solarisa. Jug AO je već sredinom druge četvrtine imao prednost od 7:1 i 8:2. Priča zaključena. Jadran pak sa silno velikim problemima s igračem više i to je sve onda rezultiralo na koncu s vrlo visokom pobjedom jugaša od čak 9 golova razlike.

IZJAVE

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga AO:

– U jednoj početnoj nervozi smo se možda mi malo bolje snašli. Žuvela mladi je dao dva važna gola. Jasno da samo zadovoljni, bilo je vidljivo da je Jadranu nedostajao Krapić. Zadovoljni smo kako pobjedom, tako i igrom.

Hrvoje Benić (Jug AO)

– Forma je zadnjih 10-ak dana u usponu, tako je i ciljana forma. Mislim da smo sada pokazali i ovom utakmicom da smo sada stvarno spremni.

Ivan Asić, trener Jadrana

– Puno smo “štekali” s igračem više i sami sebe iskontrirali s nekoliko golova. Jug je bio puno, puno bolji i svaka im čast.

——–

Trofej Toni Nardeli za Primorje EB, plaketa za suca Periša

U poluvremenu utakmice Jug AO – Jadran, upriličena je malena svečanost. Trofej Toni Nardeli, godišnja nagrada koju Hrvatski vaterpolski savez dodjeljuje klubu s najboljim rezultatima mlađih dobnih uzrasta, pripala je riječkom Primorju EB. Nagradu je ispred Riječana primio proslavljeni bivši kapetan Barakuda, sada već neko vrijeme predsjednik Primorja EB, Samir Barač.

Ujedno, plaketu je iz ruku Mladena Drnasina, predsjednika HVS-a primio je i sudac Nenad Periš koji je minulog ljeta na SP u južnokorejskom Gwangjuu sudio finalnu utakmicu ženskog turnira