Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Svjetsko prvenstvo / 19. veljače 2024.

Hrvatska slavi svjetske prvake

Cijela Hrvatska proslavlja dakako, slavit će još dugo i puno, zlatnike iz Dohe, svjetske prvake – naše Barakude.


Nakon dolaska u Zagreb u nedjelju rano poslijepodne gdje su ih dočekali odgovorni iz Ministarstva turizma i sporta, te Hrvatskog olimpijskog odbora, pa onda ponedjeljka koji je počeo prijepodnevnim prijamom u Banskim dvorima kod predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića s nekoliko ministara i ministrica, organizirani su dočeci i u drugim hrvatskim gradovima koji su dali, koji daju reprezentativce.

Doček na Rivi


Veličanstveni dočeci s nekoliko tisuća ljudi upriličen je na Rivi u Splitu gdje su bili od Barakuda – Jerko Marinić​ Kragić​Mate ​Anić, Zvonimir Butić, ​Rino Burić, ​Ante Vukičević i ​Luka Bukić​. ​S njima je bio i predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Mladen Drnasin​, članov​i stožera Jure Marelj​a i Renc​o Posinković, članov​i stručnog savjeta, upravnog odbora i nadzornog odbora HVS-a, liječnik Dink​o Pivalic​a i Renat​o Živković. bivši dugogodišnji glavni tajnik HVS-a, sada direktor vaterpola u European Aquatics.
Dakako, bilo je ondje i gradsko čelništvo Splita na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom sa suradnicima.
Prekrasno raspoloženje, pjesma, hrvatski barjaci, zapaljene tzv. bengalke…

Svečano i na Stradunu
No, slika iz Splita, gotovo je identična onoj u skoro pa isto doba u Dubrovniku. Naravno, na Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha. Ondje je Grad Dubrovnik organizirao doček za hrvatske reprezentativce, europske doprvake i svjetske prvake. Redom su pozivani – Marko Bijač, Loren Fatović, Filip Kržić, Marko Žuvela, ali su jednako tako od voditelja prozivani i pljeskom nagrađeni svi hrvatski reprezentativci iz Dohe – Rino Burić, Luka Lončar, Ivan Krapić, Josip Vrlić, Franko Lazić, Matias Biljaka, Ante Vukičević, Zvonimir Burić, Konstantin Harkov, Mate Anić kao i izbornik Ivica Tucak i pomoćnik mu Jure Marelja. 

Barakude su uz tisuće Dubrovčana došli pozdravilt dakako gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Alen Bošković, bivši vaterpolist i sjajni čelnik organizacije dubrovačkog dijela nedavnog Europskog prvenstva u našoj domovini, kao i vratar Toni Popadić koji je ‘preskočio’ Dohu zbog operacije lakta, pa Maro Joković…

Prijam i na Kantridi
Nije tomu kraj. Sutra u 19:00 sati u Rijeci, na bazenu Zdravko Ćiro Kovačić, Vaterpolski klub Primorje EB organizirao doček za svjetske prvake iz tog kraja – za kapetana Ivana Krapića i Josipa Vrlića, te člana stožera, Igora Pezelja.

Pridružuje se i Šibenik
Kako doznajemo, za utorak Šibenik priprema prijam za svoje sugrađane izbornika Ivicu Tucka, pomoćnog trenera Juru Marelju, kao i Pericu Bukića, izvršnog dopredsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Hrvatska slavi svjetske prvake – naše Barakude!!