hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 22. veljače 2021.

Hrvatska reprezentacija sletjela u Zagreb

Novi, najsvježiji hrvatski olimpijci, naše Barakude vratile su se jučer oko podneva u domovinu. Na letu iz Amsterdama nije bilo jedino dvojice naših igrača koji igraju u inozemstvu. Ante Vukičević je iz Nizozemske odletio u Marseille, ondje ga već u srijedu čeka nastavak Francuskog prvenstva, dok je put Italije, odnosno Genove krenuo vratar Marko Bijač.

– Mislim da smo generalno gledano igrali briljantan vaterpolo u napadu, u svakoj ga utakmici malo poboljšavali – veli izbornik Ivica Tucak po slijetanju u Zagreb i napominje.

– U svakoj sljedećoj smo još malo poboljšavali napad. U redu, s igračem više tu još moramo malo poboljšati igru. Obrana isto vrlo korektna, igrač manje jednako. Sve u svemu nikako ne mogu biti nezadovoljan. Moramo imati malo više koncentracije u obrani, malo bolji protok lopte u napadu s igračem više, onda bi to bilo i perfektno.

Riječ-dvije o skupini na Igrama u Tokiju?

– Teško je reći koja je lakša ili teža. U onoj drugoj su Italija, Njemačka, SAD, Grčka. Ma, to su olimpijske igre i na njima s iznimkom Južnoafričke Republike, pa možda se i Kazahstan spremi, dakle izuzev Južne Afrike, tamo svatko svakog može pobijediti. Tako je uvijek na Igrama. Imat ćemo dovoljno vremena za spremiti se, uskoro ću napraviti detaljan plan i program sparinga i priprema. Sad se idemo prvo 2-3 dana odmoriti – rekao je Tucak.

Kakav je osjećaj biti olimpijac, priupitali smo Lovru Miloša.

– Za ovo smo radili zadnjih godinu i pol dana valjda. Sa svim odgodama i novim okupljanjima. Na kraju je ispala filmska priča. Ponosan sam što sam dio ove momčadi i što smo ostvarili ovakav uspjeh. Međutim, sada tek krećemo – kratko će i jasno Miloš.

Suigrač mu Loren Fatović, s 18 golova drugi strijelac Barakuda u Rotterdamu…

– Što reći nego da sam sretan sada. A kada se sjetim peteraca… Nema što mi nije prolazilo kroz glavu. Sve što si u životu trenirao, pogotovo nama kojih nema u ovoj momčadi ni tako malo, a koji još nisu nikada nastupali na olimpijskim igrama. Sve ti to prolazi kroz glavu – veli Loren Fatović i napominje.

– Dijelio nas je samo jedan šut da ne uspijemo, da Popadić nije obranio. Ne mogu ni zamisliti kako bi to tada izgledalo. Umor? Ha, u ovom našem sportu smo navikli na nešto što je u mnogim drugim sportovima nemoguće. Imali smo 8 dana i 8 utakmica, a evo za tjedan dana nam slijedi s klubom Liga prvaka i nove 4 utakmice u 4 dana. Nemamo vremena ni za umor – kroz kiseli će smiješak Loren Fatović.

Luka Bukić, s 22 gola u Rotterdamu naš najbolji strijelac, a nakon Rusa Harkova i Merkulova (po 24), treći na cijelom turniru po slijetanju u Zagreb je rekao…

– Imao sam nervozan start u zadnjoj utakmici protiv Rusa, dosta promašaja, bila je takva utakmica. Zato sam si dao oduška kada je ušla ona jedna.

Što je bilo tako posebno kod Rusa da su vas toliko namučili u obje utakmice?

– Meni je osobno bilo teško igrati protiv njih, a generalno mi je teško reći. Fizički su dosta jaki, dobro plivaju, ali imaju nekoliko pojedinaca koji ako ih krene šut, teško je igrati protiv njih. Kosta (Harkov) i Merkulov prije svih.

Barakude su dakle doma, a iako ih sada već čekaju nove klupske obveze, već s današnjim danom kreće i ‘operacija Tokio’.