hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Vijesti / 4. siječnja 2022.

Hrvatska remizirala sa Srbijom u Beogradu

Hrvatska reprezentacija remizirala je s reprezentacijom Srbije u Beogradu 11:11, u prijateljskoj međudržavnoj utakmici odigranoj u sklopu tamošnjih trodnevnih priprema. I jedan zanimljiv podatak za početak.

Ovo je prvi put u povijesti gostovanja Barakuda u Srbiji, da naša reprezentacija nije izgubila od domaćina, neovisno o kojoj ili kakvoj je službenoj utakmici riječ. U zanimljivoj, na trenutke i lijepoj utakmici, naši su vaterpolisti iskazali nešto bolju tjelesnu spremu. To se uostalom i pokazalo u posljednjih osam minuta utakmice. U zadnju su četvrtinu domaćini ušli s prednošću 9:7, kao što su uostalom i vodili veći dio utakmice, s tim da je najveća prednost bila čak 5 pogodaka prednosti (9:4 u trećoj četvrtini). No, Tuckovi su izabranici dobili ovu dionicu s dva gola, te na koncu prijateljski ogled i završili ‘prijateljskim’ ishodom, bez pobjednika odnosno 11:11. Obje momčadi su na začetku ne samo novog olimpijskog ciklusa, već i stvaranja praktički nove momčadi, s većim brojem novih, mlađih igrača.

Hrvatski vaterpolisti ostaju u Beogradu odraditi još jedan trening u srijedu prijepodne nakon čega se vraćaju doma.

IZJAVA

Ivica Tucak, hrvatski izbornik:

Ima nekoliko igrača koji su mi ozbiljno skrenuli pozornost i tu prvenstveno mislim na mladog centra Lovru Paparića. Dečko mi je dao do znanja da na njega uistinu, u budućnosti hrvatskog vaterpola moramo najozbiljnije računati. Kvalitetan napadački i obrambeno, čak je i sada dodatno sazrio. On je i lani prošao pripreme s nama i za Rotterdam i za Tokio, te je on veliki dobitak. Makar, bilo je tu još igrača. Svidjela mi se u utakmici uloga, igra Zovića, ljevaka kojeg tražimo i trebamo. Jednako Marko Žuvela. U biti, jako dobro, dosta sam zadovoljan. Bilo je padova nekih u igri, ‘poklonjenih’ golova, propuštenih zicera i odjednom dolazimo do toga da iz ničega skoro dopuštamo suparniku povesti 9:4. Momci su na to reagirali sjajno, na kraju smo imali čak i mi priliku dobiti utakmicu, iako je rezultat najmanje bitan i apsolutno me ne zanima. Bilo mi je bitno vidjeti neke konture već, vidljivi su i automatizmi u igri. Posla i muke će biti, to znam, ali nema straha za mjesto hrvatskog vaterpola u svjetskom vrhu

– iz Beograda će za hvs.hr, izbornik Ivica Tucak.