Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Svjetsko prvenstvo / 3. July 2022.

SP BUDIMPEŠTA 2022. – Hrvatska je 4. reprezentacija svijeta

Naši mladići nisu uspjeli osvojiti broncu, a čime bi ujedno i nastavili nestvaran niz od čak 7 uzastopno osvojenih medalja na svjetskim prvenstvima. Grčka je u Budimpešti bila jednostavno bolja i iskusnija, te svladala Hrvatsku 9:7.

Suparnik je vodio cijelim tijekom susreta. Barakude čak nisu bile u mogućnosti niti jednom izjednačiti. Pridodamo li ovomu da je Grčka igrala bez prvog vratara Zerdevasa, kao i Papanastasioua, dok se nama vratio Burić, onda je pobjeda Grčke tim uvjerljivija i zasluženija. Slično kao u 1. kolu ovog Svjetskog prvenstva u Debrecenu, ponovo smo loše otvorili utakmicu. Grčka je sredinom druge četvrtine povela 4:0, na krilima sjajnog vratara Tzortzatosa (do kraja utakmice će ubilježiti 15 obrana!), ali i centra Kakarisa (s 3 gola najbolji strijelac utakmice). Prvi gol za Barakude postigao je Luka Bukić, 3,34 minute prije kraja druge četvrtine

Uz sve nevolje u napadu, lošu realizaciju igrača više (6-18), u srazu za broncu nismo uspjeli iskoristiti niti najstrožu kaznu. Peterac Harkova obranio je grčki vratar. Nada se razbudila početkom treće dionice kada je Bukić pogodio za 5:4, ali već do sredine iste četvrtine Grčka je opet došla do +4 (8:4) i tu je načelno pobjednik odlučen.

Loren Fatović:

– Mislim da se vidjela na samom početku nervoza. Možda čak i to da smo neiskusniji od njih, kao momčad. U prvoj četvrtini smo imali mislim 5 “zicera”, razbranili smo njihovog vratara, ušli u neki njihov mlin bez potrebe. Stizali rezultat, ponovo došli do neke šanse, ali nismo ih iskoristili i zaslužena njihova pobjeda.

Ivan Krapić:

– Mi smo željeli tu medalju svim srcem, najviše. Nakon svih muka, priprema, rada, treninga i pa i što smo prošli kroz ovaj turnir. Bili smo i s manjkom igrača prethodne tri utakmice. Međutim, sada nismo imali tu neku mirnoću napada početkom utakmice, pogotovo u prvoj četvrtini i što bi onda utakmicu odvelo u smjer koji mi hoćemo. Onda, kada ne zabiješ neke šanse, budeš kažnjen i primiš neke golove koje inače ne primaš. Nakon 4:0 se teško vraćati protiv takve momčadi, makar smo i tu imali neke šanse, kod 5:3 uvesti utakmicu u potpuni egal, ali nažalost nismo uspjeli.

Luka Bukić:

– Razočarani smo svi. Loše smo ušli, tu uopće nema pitanja i onda se jako teško vraćati protiv Grčke. S minus 4… Nismo uspjeli na kraju i žao mi je, jako.

Marko Bijač:

– Kada razbraniš golmana u početku, onda se nerijetko ovo dogodi. Tako smo mi sada proslavili Tzortzatosa iako on doista nije loš vratar. Previše smo toga promašili, bili smo prenervozni, ali ono što smo govorili prije Prvenstva. Moramo imati razumijevanja i strpljenja. Mi moramo izvući pouke, naoraviti pomno analizu, vidjeti točno što smo i gdje griješili, ali ja vjerujem kako će pred hrvatskim vaterpolom biti još ovakvih prilika za medalju. I bit će bolje u Spaladium Areni, na Europskom prvnstvu.

Andrija Bašić:

– Jedino što sada mogu reći da smo zasluženo izgubili odnosno Grčka zasluženo pobijedila. Svaka im čast. Mi ponovo loš start, loš igrač više. Ne znam zašto nam se to događa i ponovo nam je napad bi problem, kao i protiv Španjolske.