Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Vijesti / 12. lipnja 2020.

Hrvatska – Jug AO 17:11

Zatvorena trening utakmica

 

Hrvatska – Jug AO 17:11

 

Hrvatska reprezentacija odigrala je, kako je i planirano, u petak navečer u Dubrovniku zatvorenu trening utakmicu protiv državnog prvaka Juga AO. Budući da je u sastavu hrvatske vrste, 7 igrača dubrovačkog kluba, kako bi utakmica ipak bila koliko-toliko izjednačena, izbornik Tucak je ‘posudio’ treneru domaćina Kobešćaku trojicu jugovih igrača – vratara Popadića, centra Lončara i braniča Macana.

Utakmica odigrana s urednim bilježenjem vremena i rezultata, bez ponavljanja akcija s igračem manje ili igračem više, kako se ponekad zna činiti u ovakvim prilikama ili susretima. Utakmica je bila od obostrane koristi i reprezentaciji i klubu jer ako su nečega igrači željni, ako nešto nisu imali minulih tjedana, pa i mjeseci, to su upravo utakmice. Pa makar one bile i trening. U tom kontekstu rezultat sam po sebi nije važan, iako možemo navesti da je Hrvatska pobijedila 17:11.

Jug AO je poveo (Obradović), Hrvatska uzvratila s tri pogotka (Bukić, Fatović i Joković iz peterca). Do konca prve dionice rezultat je bio izjednačen 4:4 (Tomasovića, Vukojevića i Čulina za Jug AO, te Bušlje za Hrvatsku).

U drugoj četvrtini su Gospari poveli još jednom, ovog puta 6:4, da bi slijedila tri gola Hrvatske, pa onda pogodak Obradovića za 7:7. Ipak, na poluvrijeme se otišlo s prednošću reprezentacije 9:7. Na konce treće dionice prednost Hrvatske je još malo uvećana, na 13:10, da bi konačnih 17:11 bilo ujedno i najveće vodstvo Barakuda. Pred kraj utakmice je vratar hrvatske vrste Ivan Marcelić obranio peterac Grku u sastavu Juga AO, Papanastasiou. Za Hrvatsku je prve dvije četvrtine branio Bijač, a druge dvije dionice Marcelić. Utakmicu su sudili Dubrovčani Maro Savinović i Mateo Jović.

Lijepa uvertira za ono što nas čeka u subotnju večer, utakmica Hrvatska – Crna Gora (19.00 – Planet Sport TV).

 

Foto:Tonči Vlašić

 

Izvor:Dubrovački vjesnik