Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Koronavirus, Vijesti / 9. lipnja 2020.

Hrvatska – Crna Gora s gledateljima na tribini!

Odluka Stožera civilne zaštite

 

 

Hrvatska – Crna Gora s gledateljima na tribini!

 

 

Sjajna vijest za vaterpolske zaljubljenike, navijače hrvatske reprezentacije. Subotnjoj utakmici Hrvatske i Crna Gore u Dubrovniku moći će nazočiti i gledatelji!

Odluku takve vrste donio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a vezano na konkretan upit Hrvatskog vaterpolskog saveza. U odgovoru Stožera civilne zaštite, upućenom Hrvatskom vaterpolskom savezu stoji:

 

“Odlukom o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, a koju je donio Stožer civilne zaštite (9. lipnja 2020.), ukinuta je zabrana prisustvovanja gledatelja sportskim natjecanjima od 15. lipnja 2020.

Treninzi i prijateljske utakmice bili su dopušteni i prije nego što su dopuštena sportska natjecanja, ali nije bilo regulirano prisustvovanje gledatelja, niti je bilo upita o istom.

S obzirom na to da se prijateljska vaterpolska utakmica za koju ste postavili upit igra u subotu, 13. lipnja 2020., te da to nije sportsko natjecanje u smislu predmetne Odluke, već prijateljska utakmica, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je mišljenja da na navedenoj utakmici mogu biti prisutni i gledatelji, ali uz pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.”

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske