hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 22. svibnja 2022.

HRVATI U INOZEMNIM FINALIMA

Francuska

Ante Vukičević prvak Francuske

Sastav Marseillea osvojio je ukupno 39. naslov prvaka Francuske. U drugom finalnom susretu, odigranom pred svojim navijačima, Marseille je svladao pariški Noisy-le-Sec 13:7. U prvoj je utakmici bilo 17:13 za Marseille. U subotnjoj je utakmici, hrvatski reprezentativac Ante Vukičević postigao 1 gol, dok je za poražene 3 gola dao Antonio Petković, a 1 pogodak kapetan barakuda, centar Ivan Krapić.

Italija

Sukno poveo u finalu

Pro Recco, momčad našeg trenera Sandra Sukna, pobijedio je u prvoj finalnoj utakmici doigravanja Serie A u svom bazenu sastav Brescie, tijesno 9:8 (2:2, 3:2, 2:3, 2:1). Najbolji strijelac utakmice bio je kapetan pobjednika, Crnogorac Aleksandar Ivović postigavši 3 gola.

Druga je utakmica na rasporedu u srijedu, 25. svibnja u Brescii.

Grčka

Bušlje i Bijač poveli 1-0

Olympiacos je poveo 1-0 u finalu doigravanja za naslov prvaka Grčke protiv Vouliagmenija našeg trenera Hrvoja Koljanina. Olympiacos je u Pireju slavio 9:6 (2:1, 1:3, 2:0, 3:2) uz 1 gol Andre Bušlje. Vratara Marka Bijača ponovo nije bilo u momčadi. U Vouliagmeniju su igrali, ovog puta bez gol-učinka, Luka Lozina i Lovro Paparić.

— 

Srbija

Novi Beograd prvak države

U istočnom se susjedstvu slavilo najviše u Kragujevcu, ali ne u redovima Radničkog već u gostujućem sastavu Novog Beograda. Naime, nakon pobjede u prvoj utakmici doma (17:9), Novi Beograd je slavio i u drugoj utakmici finala. Sad je to bilo u Kragujevcu i to boljom realizacijom peteraca, 17:15. Nakon četiri četvrtine je bilo 14:14. Naš reprezentativni centar u sastavu Radničkog, Josip Vrlić je postigao 1 gol.

Treće je mjesto osvojio Šabac koji je i u uzvratu bio bolji od beogradskog Partizana, sada u svom bazenu, 13:7. Za Beograđane je 1 gol postigao Zagrepčanin Lovre Miloš.

Photo: CN Marseille/FB