Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 24. May 2022.

HRVATI U INOZEMNIM FINALIMA

Grčka

Bušlje i Bijač jure prema naslovu

Legendarni bivši kapetan Barakuda Andro Bušlje, te njegov klupski suigrač i još uvijek jasno vratar reprezentacije, Marko Bijač, ‘plove’ prema novom naslovu prvaka Grčke. U finalnoj seriji, bijelo-crveni iz Pireja vode 2-0 protiv Vouliagmenija. Nakon 8:6 u prvoj utakmici, u drugom su susretu u atenskoj četvrti Vouliagmeni, svladali suparnika još malo lakše, 8:5. Naš Bušlje je postigao 3 gola. U srijedu se igra treća, potencijalno posljednja utakmica koja će u slučaju pobjede Olympiacosa, ovom sastavu donijeti 10. uzastopni trofej prvaka, a 36. ukupno.

Odigrana je i prva utakmica za treće mjesto. Boljim izvođenjem peteraca je Panionios pobijedio Apollon Smyrnu 17:6. Za Apollon je 1 gol postigao splitski ljevak, Ante Visković.

Njemačka

Hannover pobjeda dijeli do trofeja

U finalnoj seriji Bundeslige rezultat je nakon tri utakmice 2-1 za Waspo 98 Hannover. Nakon prve domaće pobjede Hannovera, slijedile su dvije berlinske utakmice u kojima je u svakoj utakmici pobijedio različiti sastav. Prvu je dobio Waspo 98 Hannover 11:9 uz dva gola Petra Muslima za pobjednika.

U drugoj berlinskoj utakmici, a trećoj ukupno, slavio je Spandau 04 s golom prednosti, 14:13. Sada je za Spandau 04 jedan pogodak postigao Mateo Ćuk, a za Waspo 98 Hannover Ante Ćorušić. Četvrta utakmica se igra u Hannoveru.