hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 9. svibnja 2022.

HRVATI U INO LIGAMA

Francuska

Bliži se hrvatsko finale

Francusko je prvenstvo poznato po izrazito velikoj koncentraciji Hrvata, a budući da su u sva četiri polufinalista i naši igrač, onda je hrvatsko finale zajamčeno. U prvom je polufinalnom paru Marseille u Lilleu svladao istoimenog domaćina 17:10. Ante Vukičević je za pobjednika dao 2 gola, dok su za poražene strijelci od Hrvata bili Ivan Krizman 3 odnosno Andro Gagulić 1.

U drugom paru, Noisy-le-Sec je bio domaćin Strasbourgu i slavio 11:7. Najbolji strijelac domaćina, ali i cijele lige, Antonio Petković dao je 2 pogotka, dok su za Strasbourg pogađali Buha 3 puta, te jednom Babić. U finale će momčad koja prva ostvari dvije pobjede.

Srbija

Vrlić poveo 2-0

U Srbiji su odigrani drugi susreti polufinala doigravanja. Radnički je u Kragujevcu pobijedio Partizan 16:10. Josip Vrlić je postigao 2 gola za domaćina, jednako koliko i Lovre Miloš za goste. U drugom je paru Novi Beograd pobijedio u Šapcu 11:9. Radnički i Novi Beograd vode 2-0, te ih još jedna pobjeda dijeli do finala.

Mađarska

Jedan gol Zovića

Hrvatski reprezentativci u momčadi Szolnoka, Kristijan Milaković i Ivan Domagoj Zović sa suigračima su pretrpjeli uvjerljiv poraz i to u svojem bazenu. U prvoj utakmici za treće mjesto, budimpeštanski Vasas ih je pobio čak 15:6. Zović je postigao 1 gol.