Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 14. lipnja 2024.

HALO KRANJ – Ivan Krapić

Hrvatska muška reprezentacija koja se u Kranju priprema za Olimpijske igre, od petka navečer je kompletirana. Točnije, u Kranj dolaze u navedeno vrijeme centar Luka Lončar i vratar Marko Bijač. Obojici je najkasnije završila klupska sezona budući da su još 7. ovog mjeseca bili na Malti, sa svojim Olympiacosom na završnom turniru Lige prvaka. Logično, izbornik Tucak im je dao zasluženi odmor, ali od petka su i oni na ‘tretmanu’ izbornika i njegovog stožera. Barakude će u Kranju na bazičnim pripremama boraviti do 23. ovog mjeseca.

Rubriku „Halo Kranj” koja će jasno aktualna biti samo za slovenski dio priprema reprezentacije, odlučili smo započeti s kapetanom Ivanom Krapićem. Pouzdani centar Barakuda, čovjek je sa svjetskim zlatima iz Budimpešte 2017. i Dohe 2024., kao i s europskim zlatom u Splitu 2022. (nabrojimo samo najsjajnije kolajne). Bio je među reprezentativcima i na uvodnoj press konferenciji hrvatske reprezentacije u Zagrebu još i prije početka priprema.

– Drago mi je da smo se svi skupili, da je ova momčad koju karakterizira osim uspjeha i skladna atmosfera, opet zajedno. Mi kojima je klupska sezone završila nešto ranije, poput Ante Vukičevića i mene, mi smo se uspjeli malo više odmoriti. Iako, i nas dvojica smo radili i u te slobodne dane. Drago mi je što je s nama i Maro Joković. To je veliko pojačanje za nas, a kao što je rekao izbornik, Hrvatska s i bez Jokovića nije ista – spomenuo je Ivan Krapić.

– Što se ambicija tiče, znate da su one s naše strane uvijek najviše. Vjerujem da ćemo se pripremiti kako treba, da ćemo svi ostati zdravi i u najboljem stanju dočekati prvu utakmicu na turniru, protiv Crne Gore.

Prateći vas na društvenim mrežama HVS-a, moglo se vidjeti da ste imali priliku obići borilišta na skorašnjim Igrama. Uostalom, i igrali ste zadnje vrijeme u Francuskoj, u Noisy-le-Secu. Koliko znamo, igrali ste i utakmice u Aquatic Centru u Parizu u kojima će se igrati susreti olimpijskog turnira. Dojmovi?

– Dosta objekata su Francuzi imali od ranije, zatim se ponešto jasno i izgradilo, dogradilo. Ono što je potpuno novo je baš taj Aquatic Centre. Bazen je u funkciji, ondje smo igrali Final Four Prvenstva Francuske. Izgleda impresivno, dosta je blizu Olimpijskog sela. Kad sam zadnji put bio tamo, još se gradilo, ali ne sumnjam u fantastične uvjete. Ne sumnjam u velik spektakl, ali jasno je na što smo mi prije svega fokusirani. Utakmice i što bolji plasman – rekao je Ivan Krapić koji će podsjetimo, od jeseni igrati za prvaka Litve, momčad Žaibas u kojem je već jedan Hrvat, Zagrepčanin Marko Jelača.

Barakude uz Vatrene

Subota bi u Kranju, kada je riječ o pripremama vaterpolske vrste, tijekom poslijepodneva odnosno večeri trebala donijeti i malo slobodnog vremena ili još konkretnije, naši bi vaterpolisti trebali imati slobodnu večer. To onda znači i mogućnost praćenja prve utakmice naše nogometne reprezentacije na Euru u Njemačkoj, protiv Španjolske u Berlinu.