Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Svjetsko prvenstvo, U20 reprezentacija / 14. rujna 2023.

Gorak poraz protiv Brazila

Naše reprezentativke do 20 godina na Svjetskom prvenstvu u portugalskoj Coimbri sutra se bore za 11. mjesto. Unatoč vodstvu Hrvatske gotovo cijelu utakmicu, pobjeda je djevojkama izmakla u posljednjoj minuti utakmice.

Hrvatice su čvrsto otvorile utakmicu (3:1), ali čvrste Brazilke su im disale za vratom te im nisu dozvolile da se opuste. Jedino vodstvo do zadnje minute utakmice prekooceanskih protivnica bilo je na kraju druge četvrtine (8:7) te početkom treće četvrtine (9:8) kada je bio pad koncentracije naših djevojaka te su primile 2 nezgodna gola iz igrača manje. No veoma brzo djevojke su izjednačile i do kraja utakmice gledali smo gol za golom. Sve do zadnje minute kada su Brazilke uspjele iz igrača manje postignuti svoj finalni gol (15:14), dok naše djevojke u napadu nakon, također igraču više, nisu uspjele vratiti izjednačenje i preokrenuti utakmicu u svoju korist.

Sutra će djevojke igrati protiv reprezentacije Kanade koja je u razigravanju od 9.-12. mjesta izgubila od reprezentacije Australije 16:8.