hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniorke, Vijesti / 24. studenoga 2019.

Finale vaterpolistica: ŽAVK Mladost – Jadran (nedjelja, 24. XI. – 16.30 – Planet Sport)

HRVATSKI KUP – Završni turnir, Split – 23. i 24. studenoga

 

 

Finale vaterpolistica: ŽAVK Mladost – Jadran (nedjelja, 24. XI. – 16.30 – Planet Sport)

 

 

Dva se pokala Hrvatskog kupa dijele, odnosno za toliko se valja izboriti, ovog vikenda u Splitu. Osim muškaraca koji igraju završni turnir četiri najbolja sastava, u nedjelju će i vaterpolistice odigrati finale. Kod dama se finalni par već zna, budući da su žene nešto drukčije nego prijašnjih godina odigrali kvalifikacijski dio. Pet je klubova ranije odigralo turnir s kojeg su dva najbolja sastava izborila finale. To su zagrebačka Mladost i splitski Jadran.

Mladostašicama će predstojeće finale biti ukupno gledano, jubilarno 10. Dosad su u 9 navrata 7 puta slavili. Jadranu je ovo prvo finale, iako tu valja pridodati da je povijest ženskog vaterpola u Splitu vrlo jaka i trofejna. U finalima Kupa su igrale minulih gotovo pa puna dva desetljeća i Bura i POŠK. Zapravo, vrlo zanimljiv podatak. Od 2001. godine i prvog izdanja ženskog kupa, nikada se nije igralo finale u kojem nije bilo splitskog kluba.

Pa ipak, status favoritkinja je naglašeno na strani Zagrepčanki. Kluba koji posljednjih godina u ženskom vaterpolu osvaja baš sve domaće naslove.

– Još smo uvijek bez Petre Bukić koja je duže ozlijeđena, ali sada njezin oporavak konačno, sitnim koracima ide na bolje. Nju ipak čuvamo za Europsko prvenstvo u Budimpešti. No, zato su sve ostale na okupu i spremne dočekujemo finale – napominje Mia Šimunić, trenerica Mladosti.

– A favoritkinje…? Realno to jest tako, na papiru, ali to moramo i dokazati.

Kada govorimo o Jadranu, ženskom klubu koji se čini novim, pogleda li se sastav, to su sve zapravo bivše igračice POŠK-a koje se od ove sezone u Jadranu.

– Jadran je eto nakon 28 godina oformio ponovo ženski sastav. Djevojke se jako dobro poznaju, treniraju skupa. Krenule su iz Bure preko POŠK-a, a prošle sezone su igrale finale s Mladosti. Od ove sezone su kod nas što nam je jako drago. Što se tiče finala, Mladost je definitivno favorit, imaju čvršću ekipu koja je dugo na okupu. No, ja zajedno s curama obećavam da ćemo im pokušati otežati njihov put do osvajanja Kupa – iskreno će trener Brakus.

Finale vaterpolistica prenosit će Planet Sport TV, ali u kasnijem večernjem terminu bit će moguće pogledati i snimku u programu HTV 2.