hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 27. ožujka 2021.

FINAL FOUR PREMIER LIGE Jugaši u finalu!

Jug Adriatic osiguranje drugi je finalist 13. izdanja Premier regionalne lige. Dubrovčani su svladali Jadran na koncu s dva gola razlike, iako je utakmica realno riješena puno ranije, već u drugoj četvrtini. Početkom treće je pobjeda i potvrđena.

Apsolutno prvo ime susreta bio je Loren Fatović. Najbolji igrač i strijelac Gospara postigao je ukupno 6 golova, ali u drugoj četvrtini čak 4! Determinator uspjeha jugaša. Nakon prvih 8 minuta i rezultatske izjednačenosti (3:3), slijedio je mali Lorenov show. Gol s lijeve, pa s desne strane iz kontre, s igračem više, pa iz peterca. Četvrti njegov pogodak u toj dionici bio je postignut sa zvukom sirene za 8:5.

Početkom treće četvrtine Xavi Garcia je postigao dva uzastopna gola, je prednost Juga AO u tom trenutku već iznosila 10:5. Praktički riješeno pitanje pobjednika. S tim da tu valja svakako izdvojiti i još jednog pojedinca u redovima jugaša. Vratar Toni Popadić je prikupio velikih 13 obrana, te je i on umnogome zaslužan za plasman Juga Adriatic osiguranja u finale.

Finale Jug Adriatic osiguranje – Radnički na rasporedu je od 19.00 sati, a utakmica za treće mjesto Mladost – Jadran u 17.15. Obje u prijenosu nas SportKlub 2 TV kanalu.

IZJAVE

Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje):

– Mislim da je najvažnije da smo pobijedili. Mogli smo kontrolirati rezultat koju smo ostvarili već sredinom utakmice, cijeli susret, te tako utakmicu privesti kraju, a ne ući u neku malu nervozu. Nebitno sada. Nadam se da ćemo nakon tri godine uspjeti vratiti pokal Regionalne lige u Dubrovnik.

Mile Smodlaka, trener Jadrana:

– Jug je igrao čvrsto, povlačili su nas, držali, a to je ono što nas krasi, pokretljivost. Svaka čast Jugu, igrao je upravo ono čega sam se bojao. Sjajni Fatović i Popadić koji je branio izvrsno. Znam Juga jako dobro, čestitam im i želim im sutra sve najbolje.