hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniori / 23. siječnja 2021.

FINAL FOUR KUPA Poker igračkih asova uoči polufinala

Danas se u Rijeci igraju polufinala završnog turnira Hrvatskog kupa u vaterpolu. Momčadi su pristigle u našu najveću luku, suparnici ‘snimljeni’, stožeri su odredili taktike… Poznati su dakako i sastavi, a tu samo dometnimo da na Jadranovom popisu nema Zvonimira Butića koji zbog ozljede rebara nije ni otputovao iz Splita.

Koji sat uoči početka polufinala, kratko smo tek ‘osluhnuli’ poruke četvorice igrača, pokera asova iz svake od četiri momčadi sudionika predstojećeg završnog turnira.

Luka Lončar, centar Jug Adriatic osiguranja:

– Očekujemo tešku utakmicu. Jadran je vrlo dobra momčad, pokazali su i dobru formu. Punim su pravom na završnim turnirima i Kupa i Premier lige, treći u Prvenstvu. Samim time su dokazali kvalitetu, ali podrazumijeva se da to i mi imamo, te jasno idemo na pobjedu. Jesmo mi u formi ove sezone, barem dosad, ali to ne mora ništa značiti. Čudna je sezona, a kako se sve više toga igra turnirski, uvijek vam može doći i loš dan. Ipak, ja se nadam da ćemo nastaviti u tom tonu kakav je bio dosad jer nam je ovo ipak najvažniji dio sezone, dosad barem. Sada se dijeli prvi trofej.  

Anđelo Šetka, kapetan Jadrana:

– Jesmo mi znali zadnjih godina malo i zagorčati život Jugu. Ne znam baš koliko smo zagorčali, ali znali smo pobijediti, no isto tako smo znali i izgubiti u više navrata. Teško je predviđati što će biti u polufinalu. Nepoznanica nema, ali Jug je dominantno odigrao turnire i Lige prvaka i Regionalne lige. Rekao bih da su u vrhunskoj formi, godinama u vrhu europskog vaterpola. Jug ima više kvaliteta, od centara do protunapada, ali imamo i mi neke svoje kvalitete, te ćemo ih pokušati i realizirati.

Luka Bukić, kapetan Mladosti:

– U siječnju smo od klupskih obveza na najbolji način završili s polufinalnim ili kvalifikacijskim turnirom Regionalne lige u Beogradu. Bilo je dosta naporno, pet utakmica u 3-4 dana, ali svih pet susreta smo dobili i uspjeli izboriti Final Four tog natjecanja. Sada smo u potpunosti usmjereni prema ovom završnom turniru, prema Hrvatskom kupu. Nadam se da možemo odigrati još dvije dobre, odlične utakmice i obraniti naslov.

Boris Letica, napadač Primorja EB:

– Kao daleko najstariji igrač ove momčadi, pri kraju karijere, ja sam u biti i došao sa željom malo pripomoći iz bazena treneru Hiniću, a i premostiti ono što ovoj momčadi manjka, to je iskustvo. Koliko smo uspješni, to neka drugi ocijene. Mislim da su nama veće mjerilo bile utakmice recimo u našem prvenstvu protiv Mornara, Solarisa. Sada, na ovom turniru ulazimo rasterećeni odnosno kada igrate protiv momčadi kakva je Mladost, a ono što nam je cilj, želja pokazati, dati najviše što možemo, pokazati što smo radili. Nismo u situaciji razmišljati kako idemo na pobjedu, već da odigramo još jednu dobru utakmicu. To je cilj.