Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 18. ožujka 2024.

Festival vaterpola u Splitu

Prijenos na LEN TV

Upravo tako, vaterpolska ljepotica i rijetka prilika za vidjeti na djelu, u jednoj utakmici, ponajbolje vaterpoliste svijeta, prvake i doprvake svijeta, pruža se u utorak navečer Splićankama i Splićanima. Njima prigoda za ispuniti tribine poljudskog bazena i uživo promatrati dvoboj Lige prvaka između Jadrana i Pro Recca, a svima ostalima preporuka promotriti ovaj susret od 19.00 sati na LEN tv (www.len.eu) ili u programu SportKlub 6 televizije.

Jadran može stvoriti probleme gostima
U Split dolazi moćni Pro Recco. Klub s 11 naslova prvaka Europe, momčad koja je zadnje tri sezone uzastopno osvajala kontinentalnu krunu i koja je i opet ponajveći kandidat za taj uspjeh. Sastav kojeg s klupe vodi naš Sandro Sukno (dodatan razlog za pohoditi utakmicu), ali odlična prigoda za vidjeti istodobno na djelu najveći dio reprezentativaca Hrvatske i Italije, finaliste nedavnog Svjetskog prvenstva u Dohi.

– Da, doista rijetka je prilika u jednoj utakmici, na tako malo ‘kvadrata’ vidjeti tolike majstore – prisnažio je Jure Marelja, trener Jadrana.

Podsjetimo, u momčadi Pro Recca koji predstavlja jezgru talijanske reprezentacije (svjetskih doprvaka) igraju neki od najboljih na svijetu. Mađar Gergo Zalanki, po mnogima prvi igrač na planetu danas. Amerikanac Ben Hallock, vjerojatno najbolji centar na svijetu, pa čak i ako nije najbolji onda ćemo u ovoj utakmici gledati sigurno dvojicu najboljih jer tu je i jadranaš, Josip Vrlić. Na lijevoj strani talijanskog prvaka je Francesco Di Fulvio, službeno proglašen najkorisnijim ili najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Dohi.

– O Pro Reccu se sve zna, a sve baš govore i njihovi rezultati, trofeji, uspjesi proteklih godina. Na nama ostaje napraviti sve što je u našoj moći kako bi izvukli pozitivan rezultat – naglašava trener Marelja i dodaje.
– Da će biti teško, to je sigurno, međutim ne mislim i da je nemoguće. Da smo kompletni mogli bi stvoriti ozbiljne probleme Pro Recco, ovako… još uvijek možemo stvoriti probleme.

Drugim riječima, možda nisu kako se veli ‘ozbiljni problemi’, ali su problemi. Valja imati vjere u sposobnosti Jadrana jer uostalom ako smo naveli neke od zvijezda u gostujućem sastavu, trebali bi pripomenuti tko to čeka u Poljudu – Loren Fatović, Josip Vrlić, Jerko Marinić Kragić, Konstantin Harkov, Mate Anić, Matias Biljaka, Zvonimir Butić odnosno svjetski prvaci. 
Talijani došli po tri boda
Pro Recco je u Split stigao u ponedjeljak poslijepodne. Igrači aktualnog prvaka Europe u stalnom su pogonu, doslovno bez prestanka nakon Svjetskog prvenstva u Dohi. Naime, samo dva dana nakon finala u Kataru, Sukno je već u bazenu u Reccu okupio sve svoje igrače i najavio im kako na manji odmor mogu računati tek nakon utakmice upravo u… Splitu! To sasvim jasno daje za naslutiti kakav je cilj Pro Recca u utorak.

– Idemo pobijediti, to je sigurno – bez puno okolišanja će trener Pro Recca, Sandro Sukno.
– Znam da Jadran ima problema s ozljedama, a sigurno su igrači i istrošeni poslije Dohe, ali znam da im je i motiv igrati protiv Pro Recca. Igraju kod kuće, a svaki poraz doma može biti koban u pogledu šansi za prolazak na Final Four. Sigurno nas čeka motivirana momčad koja ima kvalitetu i ne očekujemo laganu utakmicu, ali opet svjesni smo svoje kvalitete i ukoliko želimo plasman na završni turnir, baš su ova tri boda iz Splita jako bitna.

Za razliku od Jadrana koji je slabiji za Bukića i Čaglja, a otpao je već i Amerikanac Gruwell, Pro Recco je u Split došao u najblistavijem ruhu. Drugim riječima, sa svim najjačim igračima.

Utakmicu u Poljudu, Jadran – Pro Recco, reviju zvijezda i prvaka nikako ne bi valjalo propustiti.