hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 7. listopada 2021.

EUROKUP – Solaris ovog puta autsajder

Pet dana nakon što su prošli prvi kvalifikacijski turnir za ulazak u Eurokup, te samo dva dana nakon domaćeg prvoligaškog debija ove sezone odnosno gostovanja u Zadru, šibenski vaterpolisti su ponovo u akciji. U Budimpešti, na drugom kvalifikacijskom turniru Eurokupa Solaris ima vrlo teške suparnike u domaćem Vasasu, zatim talijanskoj Ortigii i španjolskom prvoligašu Sabadellu.

– Jako teška skupina, puno kvalitetnija i kompliciranija za nas od one u Šibeniku i mi smo tu sada, već sam bio spomenuo, usudio bi se reći u statusu autsajdera – napominje Jure Marelja, trener Solarisa.

Uistinu, Vasas koji je primjerice i prvi suparnik Sunčanih je momčad za pokoju oktavu viša, jača od Šibenčana. Za Vasas igraju olimpijski pobjednici, Srbi poput braniča Save Ranđelovića, vratara Branimira Mitrovića, tu je kapetan Crne Gore Draško Brguljan, pa odlični mađarski reprezentativci poput Tamasa Mezeija, Bence Batorija, Balazsa Erdelyja, Krisztian Bedoa.

Ukoliko pak pomislite da je to najgore što može snaći Solaris, dovoljno je pogledati Ortigiju koja na vratima ima legendu u vidu Stefana Tempestija, ali i ljevaka Valentina Galla, pa Crnogorce Filipa Klikovca i Stefana Vidovića, odlične domaće igrače… Za kraj pak slijedi Sabadell.

– Oni su jedna od tri najbolje španjolske momčadi, sastav kojem ne nedostaje iskustva, pojedinačnog i ekipnog – naglašava trener Marelja.

Opet, i ondje je nekoliko sjajnih igrača. Od španjolskog ludo nadarenog reprezentativca, mladog Bernata Sanahuje, sjajnog vratara Lorrija, preko Crnogorca Dušana Baničevića pa do ljetos također iz Crne Gore pristiglog Bjelorusa, Kanstantina Averke.

– Postoji velika korist za nas i od ovakvog turnira jer će nam poslužiti za poboljšanje igre, pojedinačni napredak svakog od igrača, a onda i momčadski generalno. Osim toga, dobro je čak i da igramo puno utakmica u kratko vrijeme, za ulazak u puni natjecateljski ritam – govori strateg Šibenčana.

Iz Budimpešte bi bilo malo nerealno očekivati neke jako dobre vijesti u pogledu pobjeda Solarisa, makar je sportski i tomu se nadati, ali ovaj turnir relativno i mladoj i neiskusnoj momčadi sa Crnice može biti samo od velike pomoći.

Raspored turnira u Budimpešti

Petak, 8. listopada, 1. kolo
(19.15) Vasas – Solaris

(20.45) Ortigia – Sabadell
Subota, 9. listopada, 2. kolo

(18.00) Vasas – Sabadell
(20.00) Solaris – Ortigia
Nedjelja, 10. listopada, 3. kolo
(09.30) Sabadell – Solaris

(11.00) Vasas – Ortigia

Kvalifikacijska skupina u Palermu

– Palermo, BVSC Budimpešta, Starsbourg i Šabac