hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 10. studenoga 2021.

EUROKUP – Mladost se oprostila od Europe

Mladost je završila svoj ovosezonski europski plov. U uzvratu četvrtfinala Eurokupa u Palermu, istoimena domaća momčad je i drugi put pobijedila. Sada i još uvjerljivije nego u Zagrebu. Uz Savu je bilo 11:7 za talijanski sastav, sada pak čak 9 golova razlike, 16:7.

Malo je toga funkcioniralo u redovima hrvatskog prvaka. Obrana s igračem manje loša, od 7 takvih situacija, samo su se jednom uspješno obranili. U napadu pak s igračem više, iz 13 situacija – 5 golova. U Europi je, protiv sastava koji ima iskustva i kvalitete poput Palerma, to premalo za uspjeh.

Vrlo je brzo Palermo trasirao put ne samo pobjede, već i uvjerljivog trijumfa. Početkom druge četvrtine 4:1, dvije minute prije poluvremena 7:2, na kraju druge četvrtine 9:4. Od tih devet pogodaka, čak su četiri postigla dvojica bivših mladostaša, sada na ‘krivoj’ strani – Andrija Bašić 2 i Andrija Vlahović 2 gola. U nastavku, ista slika i priča. Jednostavno, Palermo je bolja momčad, dokazali su to u dvije utakmice, iskazali uvjerljivo, te Zagrepčanima nije preostalo ništa do sportski suparniku pružiti ruku i čestitati na prolasku u polufinale.

Pobjede gostiju

Mladost je bila nažalost jedini gostujući sastav koji u uzvratu četvrtfinala Eurokupa nije slavio. Najgušće je svakako bilo u Savoni gdje je gost iz Katalonije, momčad Sabadella prošla u polufinale zahvaljujući boljem izvođenju peteraca. Naime, i u Savoni je bilo neodlučeno nakon četiri dionice (10:10) kao i u prvoj utakmici u Sabadellu (13:13).

Savona – Sabadell 25:26 (15:16 petercima)

BVSC – Barcelona 9:12 (u prvoj je bilo 6:6)

Szolnok – Ortigia 10:15 (u prvoj je bilo 4:9)

U polufinale Eurokupa su se tako plasirali – Palermo, Ortigia, Barcelona i Sabadell.

Prošla su dakle dva katalonska i dva sicilijanska sastava, a propala je opcija da čak tri talijanske momčadi budu među četiri najbolje u Eurokupu. To se zadnji put dogodilo 2002./03. kada su u polufinalu bili Brescia, Savona i Florentia.