hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 27. listopada 2021.

EUROKUP – Palermo slavio uz Savu

Talijanski Palermo je ostvario značajnu pobjedu, a pritom i solidnu zalihu golova ili prednosti nakon prve utakmice četvrtfinala Eurokupa u Zagrebu. Mladostašima predstoji za dva tjedna (srijeda, 10. studenoga) kada je uzvratna utakmica na Siciliji, iznimno težak zadatak. Žapci ne samo da će u Palermu tražiti pobjedu, nego i ‘loviti’ četiri gola zaostatka iz prve utakmice.

Marin Dašić je korektno, u stilu pravog sportaša nakon zagrebačke utakmice ipak utvrdio.

– Ne, nikako ne mislim da je sve gotovo. Idemo u Palermo po pobjedu iako znam i vidim kakav je i koliki rezultat, ali zašto ne vjerovati.

Gosti sa Sicilije su vodili cijelim tijekom susreta. Sve što je rezultatski domaćin uspio učiniti su dva izjednačenja (Pliskevič – 1:1 s igračem više kojeg je sam i izborio, te Vrbnjak – 4:4, također s brojčanom prednošću u bazenu i to u akciji u kojoj je Škiljić dvaput uzastopno izborio izbačaj suparničkih igrača). No, upravo to posljednje poravnanje, bilo je to četiri i pol minute prije kraja druge četvrtine bio i posljednji rezultatski dobar trenutak Zagrepčana.

Uslijedila su laka tri gola Palerma do kraja ove dionice (Lo Casico s igračem više, iz ‘prijenosa’, pa Del Basso iz polukontre i onda još i naš igrač, ali u talijanskim redovima, Bašić). U tren oka, 7:4 za goste. Nadu je ulio Pliskevičev gol za smanjenje 7:5 sa sirenom za kraj druge dionice, ali potom je slijedila četvrtina bez ijednog pogotka mladostaša, zato s dva primljena (Marziali i Irving iz peterca) i s 9:5 za Palermo se ušlo u zadnju dionicu.

Do kraja utakmice su Sicilijanci uspjeli zadržati stečenu prednost.

Ostali rezultati prvih utakmica 1/4 finala:

Sabadell – Savona 13:13

Barcelona – BVSC 6:6

Ortigia – Szolnok 9:4 (K. Milaković 1 za poražene).