hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 3. travnja 2021.

EUROKUP – Grčki Hrvati traže iznenađenje

Jedno od dva velika klupska kontinentalna natjecanja ulazi u završnu fazu. U Eurokupu se u subotu, 3. travnja igraju prve polufinalne utakmice. Istina da Hrvatska više nema predstavnika u ovom nadmetanju, nakon ispadanja Mladosti u četvrtfinalu, ali ima hrvatskih igrača i trenera koji se još natječu za trofej. Štoviše, svi su koncentrirani u jednom klubu, atenskom Vouliagmeniju.

Trener Hrvoje Koljanin, te Luka Lozina i Andrija Bašić u Budimpešti imaju vrlo težak zadatak. Gostuju kod trenutačno drugoplasiranog sastava Mađarskog prvenstva, momčadi koja se po svemu sudeći nadmeće za naslov državnog prvaka baš s klubom iz drugog polufinalnog para, Szolnokom. Upravo u prošlom kolu Prvenstva Mađarske igrali su OSC i Szolnok, dvije prvoplasirane momčadi, a završilo je 15:15.

U obje su polufinalne utakmice Eurokupa mađarski klubovi favoriti, ali vodeća momčad grčkog prvenstva naviknula je na ulogu blago podređenog suparnika u Eurokupu. Takvi su bili i protiv Mladosti u četvrtfinalu. Uspjeli su dosad izbaciti iz natjecanja i jedan srpski klub (Novi Beograd u osmini finala) i hrvatski (Mladost), pa sada u Ateni žele i jedan mađarski. Teško, ali nije nemoguće. Budimpeštanski OSC i Vouliagmeni su se inače već sastali jednom ove sezone.

U glavnom mađarskom gradu, u kvalifikacijama za Ligu prvaka, 11:7 za OSC. Bilo je to u studenom 2020. i upravo su u tom trenutku Grci ulazili u novo ‘zaključavanje’, te obustavu državnog prvenstva. Pa ipak, unatoč tomu vidjeli smo da Vouliagmeni nije izgubio ništa na snazi i kvaliteti.

Satnica polufinala, prve utakmice – 3. travnja

BUDIMPEŠTA (16.30) OSC – Vouliagmeni

BEOGRAD (19.00) Crvena zvezda – Szolnok