hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 10. listopada 2021.

EUROKUP – Dostojan oproštaj Šibenčana

Za kraj kvalifikacijskog turnira u Budimpešti, Šibenčani koji su već u subotu ostali bez izgleda za daljnji plasman, odigrali su svoju najbolju utakmicu na bazenu Bela Komjadi. Sabadellu nije pak bilo nimalo svejedno jer su za izbjegavanje mogućih kasnijih komplikacija nužno u ovom susretu tražili pobjedu. No, više od minimalnih gol razlike, protiv vrlo dobrog Solarisa nisu uspjeli.

Odlučujućim se pokazao daleko bolji ulazak Španjolaca u utakmicu. Čak 6:2 iz prve četvrtine, pa onda i 7:2 početkom druge već dionice, bilo je jednostavno preteško za nadoknaditi, iako je Solaris došao vrlo blizu. Jako dobro odigrana druga polovica utakmice, unijela je malo nespokoja u Sabadellove redove. Šibenčani su treću četvrtinu dobili 2:0, te smanjili na itekako dohvatljivih 9:7 za Španjolce uoči zadnje četvrtine. U prvoj minuti zadnje dionice, Roko Pelicarić je vratio utakmici potpunu neizvjesnost pogotkom za 9:8. Sredinom ove četvrtine, Bjelorus Kanstantin Averka koji je u Sabadell stigao ljetos iz hercegnovskog Jadrana, odveo je suigrače na +2 (10:8), da bi Nikola Štrkalj malo više od dvije minute prije kraja smanjio još jednom na gol zaostatka (10:9).

Imao je Solaris prilika za izjednačenje, ali se Sabadell znalački uspio obraniti. Unatoč ispadanju iz Europe za ovu sezonu, Šibenčani su doista kako u Budimpešti, tako i tjedan dana ranije na prvom kvalifikacijskom turniru u svojem bazenu, prikazali vrlo dobru igru.

U zadnjoj utakmici turnira, Vasas je svladao Ortigiju 8:7, ali je unatoč pobjedi ispao. Naime, stvorio se krug tri momčadi – Sabadell, Ortigia i Vasas s po 6 bodova, ali Mađari i s najlošijom međusobnom gol-razlikom. Ostali su za jedan gol ‘kratki’. Da su pobijedili s 2 razlike, Vasas bi prošao, no posljednji gol koji je Ortigia Mađarima postigla samo 20 sekundi prije kraja, iz napada s igračem više pokazao se sudbonosnim za obje momčadi. Za svaku na svoj način.

Konačan poredak: Sabadell 6, Ortigia 6, Vasas 6, Solaris 0.