Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U19 reprezentacija / 23. rujna 2022.

EP PODGORICA – Uvjerljivi protiv Crne Gore

Hrvatski su vaterpolisti u utakmici poretka od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu do 19 godina u Podgorici, uvjerljivo svladali domaćina natjecanja, momčad Crne Gore čak 14:7. Budući da je Italija prethodno svladala Njemačku 9:6, sada je jasno da će Hrvatska igrati protiv Italije, poznanika iz prvog dijela natjecanja po skupinama, za 5. mjesto u Europi.

Ta je utakmica na rasporedu u nedjelju, 25. ovog mjeseca s početkom u 16.00 sati.

Što se utakmice s Crnogorcima tiče, možemo se samo prisjetiti riječi našeg izbornika Mile Smodlake koje je dao za hvs.hr nakon četvrtfinala protiv Grka, a uoči utakmice s Crnom Gorom. Tada je izrazio uvjerenje da će njegovi igrači sljedeću utakmicu odigrati na najvišoj razini. Tako je i bilo.

U otvorenom bazenu pokraj dvorane Morača, kao da je igrala samo jedna momčad – mlade Barakude. Domaćina nigdje, ni od kuda. Velika dakako zasluga naše obrane. Sredinom druge četvrtine Hrvatska je već vodila 6:1, malo kasnije 7:2, te je bilo jasno kuda susret vodi. Valjalo je samo pričekati kraj i vidjeti konačan omjer brojki. On je takav da je iz njega vidljivo kako su naši momci postigli dvostruko više pogodaka od suparnika.

Foto: Total Waterpolo