Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U19 reprezentacija / 23. September 2022.

EP PODGORICA – U petak protiv domaćina (16.00 – LEN TV)

Hrvatska će posljednje dvije utakmice na Europskom prvenstvu do 19 godina u glavnom gradu Crne Gore, odigrati za poredak od 5. do 8. mjesta. Želja je bila nešto sasvim drugo i naravno više, ali loš dan i nijanse protiv Grčke u četvrtfinalu u četvrtak poslijepodne ‘odlučile’ su nešto sasvim drugo.

Ja čak ne bi rekao ni da su nijanse odlučivale

– iz Podgorice će hrvatski izbornik Mile Smodlaka.

Od samog početka je bilo loše u napadu. Grci su jednostavno bili ‘na konopcima’, međutim mi jednostavno nismo mogli dati gol. Umjesto da otvorimo utakmicu s recimo našim vodstvom 4:0 ili 4:1, mi se mučimo, a vrijeme ide. Nizali smo prilike, ali lopte su ispadale iz ruke, promašili odnosno nismo iskoristili peterac.

Je li onda trema, nervoza učinila svoje jer opći je dojam da naša igra nije bila loša?

Mislim da nas je strah ‘pojeo’, toga sam se bojao. A nije bilo potrebe jer nitko, baš nitko nije radio, stvarao nikakav pritisak. Ovi dečki nisu imali pritisak, nitko im ga nije stvarao, nametao. Žao mi je jako, mislim da će ujutro i svaki novi dan biti i sve više, jer držim da smo bolja ekipa od Grčke. No, isto tako smo i zasluženo izgubili, ne mogu reći suprotno. Ono što smo mi radili protiv Grka je… pobijedili smo sami sebe. Dođemo ispred vratara, pa lopta ispadne iz ruku. Može se čak i toliko griješiti, pa ćeš pobijediti ako si bolji 40-50%. Toliko baš bolji od Grka nismo. Branili smo se dobro, iako smo primali neke golove iz individualnih pogrešaka koji se ne bi smjele događati. Jako, jako mi je žao jer smo Grke ‘lomili’ ritmom, dobro plivali, bili dobro postavljeni, stvarali prilike, ali kada je bilo najvažnije, nas nije bilo. Kada je tako, onda je možda i glupo reći da si bolji. Nisi

– bolno će iskreno izbornik naših mladića, Mile Smodlaka.

Gledao sam kasnije Italiju s kojom smo se mi poigrali u skupini, oni su u četvrtfinalu izgubili tek na peterce od Srba. Želim reći, ovi naši momci su imali sjajnu priliku i da su pobijedili Grčki, mogli u možda i do finala. Ovo je bila njihova prilika, nekima možda i zadnja u ovom uzrastu.

U petak, 23. IX. slijedi početak nadmetanja od 5. do 8. mjesta, te od 16.00 sati utakmica protiv Crne Gore. Domaćin EP je naime izgubio od Španjolske 10:8.

Čak mislim da smo puno jači u tim nekim nazovimo ih ‘nebitnim’ utakmicama i da ćemo dobro izgledati, ali o tom-potom.

Utakmica Hrvatska – Crna Gora, prvi susret od 5. do 8. mjesta počinje u petak u 16.00 sati (LEN TV).

Rezultati četvrtfinala:

Njemačka – Mađarska 1:22

Grčka – Hrvatska 8:7

Italija – Srbija 11:12 (5 m)

Crna Gora – Španjolska 8:10

Polufinalni parovi (23. IX.):

Mađarska – Srbija

Grčka – Španjolska