Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 20. September 2022.

EP PODGORICA (do 19) – U utorak protiv Slovaka (13.00 – LEN TV)

Sjajna utakmica i velika pobjeda u naš je tabor u glavnom crnogorskom gradu donijela što drugo nego sjajno raspoloženje. Daleko od euforije, jer za nju nema još mjesta, povoda, ni razloga, ali pobjeda Hrvatske u 2. kolu B skupine Europskog prvenstva do 19 godina nad Italijom (12:7), našim momcima praktički jamči prvo mjesto u skupini i izravan ulazak u četvrtfinale.

– Zadovoljan sam jako ne toliko samom pobjedom nad Italijom, koliko igrom – u ponedjeljak će kasno navečer iz Podgorice naš izbornik ove vrste, Mile Smodlaka.

– Mi sami nismo znali točno kakvi smo i što smo. Imali smo malo više od 10 dana priprema. Nismo znali koliko vrijedimo, a nije se u nas gotovo ni polagalo puno nade. Međutim, meni se vrlo brzo nakon početka priprema učinilo da ova momčad ima ono ‘nešto’. Momcima skidam kapu, oduševljen sam s njima. Borbeni su, vrijedni. Naš kapetan Roberto Radić ima bolove u lopatici, ali šuti, stisnuo je zube, masira ga kondicijski trener. Noa Burburan je odigrao sjajno, a bili smo malo zabrinuti kada je imao nekoliko dana visoku temperaturu. Srećom, nije bila korona, eto izliječili smo ga i odigrao je jako dobro protiv Italije (4 gola) – između ostalog će naš šef stručnog stožera.

Uz ispravnu opasku.

– Ništa mi još nismo napravili. Ovo je tek 2. kolo bilo, ali moramo biti zadovoljni i s ovim dosad. Čekamo iz prikrajka, napeti kao iz puške, vjerujemo jedni u druge i dat ćemo sve da odemo što dalje. Hoće li to biti dosta, ne znam sada. Ako izgubimo, čestitat ćemo, ali nikome s nama neće biti lako.

Sljedeći suparnik Hrvatske je u 3. kolu, u utorak (20. IX.) Slovačka, Momčad koja je izgubila od Gruzije šest golova razlike (9:15)…

– To je formalnost. Teško da mi možemo, da smo u ne znam kakvom sastavu, izgubiti od Slovačke, ali malo ćemo neke mladiće odmoriti. Stavljamo sada polako sve na četvrtfinale gdje bi nam suparnik najvjerojatnije mogla biti Grčka koja je izgubila u 2. kolu od Srbije 13:12. To će biti naša ključna utakmica u kojoj ćemo spoznati jesmo li se ponadali nečemu što nama ne pripada ili smo vidjeli da možemo puno više od onoga što se očekivalo. Ja sam uvjeren u ovo drugo – za kraj će izbornik momčadi do 19, Mile Smodlaka.

S istovjetnom vjerom, najavljujemo sljedeću utakmicu naših mladića, a ta je na rasporedu već ovog utorka, od 13.00 sati (LEN TV) protiv Slovačke.